Bulgaria trebuie să găsească 45 milioane de euro pentru interconectarea reţelelor de gaze cu Grecia şi România

Bulgaria va trebui sa asigure, in urmatoarele luni, o finantare de 45 milioane de euro pentru construirea conductelor de interconectare intre sistemul de distributie a gazelor naturale din Bulgaria cu cele din România si Grecia, a declarat ministrul bulgar al Economiei, Traicho Traikov, citat de postul public de radio din Bulgaria.

Suma de 45 milioane de euro ce va trebui asigurata de Bulgaria se va adauga fondurilor ce urmeaza a fi primite de la Uniunea Europeana, a precizat Traicho Traikov.
Costul total al conductei de interconectare dintre Bulgaria si România este de 27 milioane de euro, iar Bulgaria si România vor trebui sa contribuie cu 18 milioane de euro pentru acest proiect.

De asemenea, costul total al conductei de interconectare dintre Bulgaria si Grecia este de 118 milioane de euro, iar ambele tari trebuie sa contribuie fiecare cu 36,5 milioane de euro. Potrivit lui Traicho Traikov, intentia ferma a Comisiei Europene este ca pâna la finele lui 2010 majoritatea acestor resurse sa fie absorbite.

Luna trecuta, directorul general adjunct al transportatorului national de gaze, Transgaz, Ioan Rusu, a declarat ca interconectarea retelelor de gaze dintre România si Bulgaria, prin conducta Giurgiu-Ruse, ar putea fi finalizata in 2012, daca Comisia Europeana va aproba finantarea de zece milioane euro pentru acest proiect.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.