Doar 48 la sută din depunerile în băncile din România sunt garantate

0

Depozitele din sistemul bancar românesc sunt garantate doar în proporţie de 48 la sută, adică 126,13 miliarde lei, dintr-o valoare totală a depozitelor de 262,85 miliarde lei, potrivit Fondului de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar.

Valoarea totală a depozitelor negarantate este de 136,72 miliarde lei, reprezentând 52 la sută din valoarea totală a depozitelor din bănci, a declarat, miercuri miercuri (9 decembrie 2009), preşedintele FGDSB, Eugen Dijmărescu. Dijmărescu a precizat că 91,13 la sută miliarde lei sunt depozitele garantate ale persoanelor fizice, ceea ce reprezintă 99,8 la sută din valoarea totală a depozitelor constituite de persoane fizice.

Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare a plătit compensaţii către 327.465 deponenţi, în valoare de 512,24 milioane lei, iar în 13 ani de funcţionare a avut 7 intervenţii. Fondul are în prezent la dispoziţie 1,2 miliarde lei, pentru garantarea eventualelor situaţii de faliment. Eugen Dijmărescu a participat la seminarul financiar – bancar EU Cofile, organizat de Banca Naţională, Alpha Bank şi Asociaţia Română a Băncilor.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.