Ericsson anunţă reducerea a 946 de posturi în Suedia

Producatorul suedez de echipamente de telecomunicatii Ericsson si-a anuntat decizia de a reduce 946 de posturi in Suedia, in contextul scaderii vânzarilor, si a reducerii profitului cu 74 la suta, in al treilea trimestru, transmite AFP.

Într-un comunicat al grupului, se arata ca vor fi concediati toti cei 856 de angajati ai uzinei de la Gavle, precum si 90 de persoane, din totalul de 1.037 de angajati, de la uzina din Boraas. În perioada iulie-septembrie, Ericsson a inregistrat un profit net de 810 miliane de coroane (79 milioane de euro), fata de profitul de 2,84 miliarde, in aceeasi perioada a anului trecut.

Ericsson, a carui cifra de afaceri a scazut cu sase la suta pe an in al treilea trimestru, la 46,4 miliarde de euro, a anuntat in octombrie ca vânzarile sale au fost afectate de o ‘cerere mai slaba’. Gigantul suedez are de mai multe trimestre grave dificultati la filiala comuna de telefoane mobile cu japonezul Sony, Sony Ericsson.
De asemenea, s-au facut cheltuieli pentru lansarea dificila a unui join-venture cu ST Micro, ST-Ericsson. ST-Ericsson a anuntat joia trecuta ca va reduce suplimentar 600 de posturi, fata de cele 1.200 deja anuntate in aprilie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.