FMI nu este dispus să renegocieze deficitul bugetar al României pentru 2010

0

Fondul Monetar International (FMI) nu este dispus sa renegocieze tinta de deficit bugetar convenita cu autoritatile române pentru anul 2010, de 5,9 la suta din PIB, chiar daca criza politica se va prelungi.

Tonny Lybek, reprezentantul FMI pentru România si Bulgaria, a declarat marti, la o conferinta pe teme financiare, ca institutia internationala si autoritatile române au cazut de acord asupra acestui nivel, iar tinta de 5,9 la suta din PIB este oricum ‘destul de ridicata’.
El a explicat ca, in acest an, FMI a revizuit tinta de deficit bugetar cu autoritatile române pentru 2009, deoarece cadrul macroeconomic s-a schimbat si deficitul a fost ajustat de la 4,6 la suta la 7,3 la suta din PIB, insa pentru 2010 este estimata o imbunatatire a climatului economic si a cererii externe.

Oficialul FMI a mai spus ca pentru incadrarea in tinta de deficit pentru 2010, de 5,9 la suta din PIB, este analizata cu autoritatile române o gama larga de scenarii, atât pe partea de venituri bugetare, cât si pe partea de cheltuieli bugetare. Lybek nu a facut o referire precisa la o eventuala majorare de TVA sau un numar de disponibilizari din sectorul bugetar. Reprezentantul FMI a mai spus ca in 2010 rata somajului in România este estimata sa ajunga la 9-10 la suta.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.