EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(-0.1%)
GBP
5,52 RON
(+0.79%)
CHF
4,20 RON
(-0.2%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,15 RON
(+0.37%)
BGN
2,43 RON
(-0.06%)
RUB
0,07 RON
(-0.2%)
ZAR
0,29 RON
(-0.03%)
BRL
1,11 RON
(+0.25%)
CNY
0,63 RON
(-0.36%)
INR
0,06 RON
(-0.34%)

GTS îşi restructurează reţeaua regională de Ethernet

0

GTS Central Europe (GTS CE), unul dintre cei mai importanti operatori de telecomunicatii din Europa Centrala si de Rasarit, a lansat un plan de restructurare a infrastructurii sale regionale, cu scopul de a furniza servicii Ethernet (n.r. conexiunea in retea a mai multor calculatoare), se arata intr-un comunicat oficial al companiei.

Potrivit sursei citate, reorganizarea retelei GTS Central Europe va avea ca rezultat crearea unei noi retele Ethernet, complet noua, a carei acoperire va respecta amprenta existenta cu acoperire in Republica Ceha, Polonia, România, Slovacia, Ungaria. Noua infrastructura va permite lansarea si pozitionarea pe piata a unui portofoliu de servicii Ethernet prin care sa poata fi oferite clientilor flexibilitate si viteze crescute de comunicatii.

Planul de restructurare a retelei a fost lansat in luna noiembrie a acestui an si are ca obiectiv, pentru primele trei luni, instalarea unui numar de 15 noduri Ethernet situate in cele mai importante orase europene. Obiectivul final al proiectului este punerea in functiune, pâna la finele anului 2011, a unui numar de minim 450 de noduri Ethernet pe reteaua regionala GTS de fibra optica. Totodata, proiectul include deschiderea de puncte de interconectare continentale in locatiile din Frankfurt si Vienna.

Lansarea si pozitionarea pe piata a unui portofoliu de servicii GTS Ethernet este planificata pâna la mijlocul anului 2010. Servic iile GTS Ethernet vor avea viteze de comunicatii de pâna la 10 Gigabit Ethernet (GigE), ceea ce va permite clientilor utilizarea si dezvoltarea de aplicatii rapide, dedicate nevoilor si preferintelor proprii.

Proiectul Ethernet cuprinde, din punct de vedere comercial, lansarea a doua noi servicii de comunicatii: GTS Ethernet Line – ce va pune la dispozitia clientilor o conexiune Ethernet punct-la¬punct, cu viteza garantata de pâna la 10 GigE, si GTS Ethernet NNI (Network-to-Network Interface) – care va permite partenerilor GTS sa-si extinda, prin intermediul retelei GTS Carrier Ethernet, gradul de acoperire al propriei retele.

Într-o faza ulterioara a proiectului, GTS planuieste lansarea de servicii GTS Ethernet LAN. GTS Central Europe, cel mai important operator alternativ de telecomunicatii la nivel regional, furnizeaza servicii integrate in toate tarile din regiunea central si est europeana, din Frankfurt si pâna in Istanbul. Reteaua regionala de fibra optica
asigura furnizarea de servicii de comunicatii de date IP, MPLS, DWDM, telefonie fixa, internet si solutii de banda larga pentru companii comerciale, carrieri telecom, operatori mobili si furnizori de continut.

Principalele tari in care compania opereaza sunt Republica Ceha, Polonia, România, Slovacia si Ungaria, iar prin parteneriatele strategice GTS interconecteaza si asigura servicii pentru operatori din: Bulgaria, Croatia, Moldova, Rusia, Slovenia, Serbia, Turcia, tarile baltice, Ucraina. GTS CE are peste 1300 de angajati si a atins, in 2008, o cifra de afaceri de 436 milioane de euro si venituri operative de 77 milioane de euro.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.