Nu vom avea alegeri anticipate, pentru că e prea scump pentru politicieni

‘Nu vom avea alegeri anticipate, pentru că e prea scump pentru politicieni, a declarat Dragoş Cabart, managing partner la Financial View, prezent miercuri (9 decembrie 2009) la conferinţa ‘CFO-ul, cel mai important manager pe timp de criză’.

‘Nu vom avea alegeri anticipate, pentru că e prea scump pentru politicieni’, a declarat Dragoş Cabat, care a explicat că opinia sa se întemeiază pe faptul că ‘alegerea unui parlamentar la uninominale a costat două-trei sute de mii de euro, iar aceşti bani nu au fost recuperaţi într-un an’. Conform lui Dragoş Cabat, primejdia alegerilor anticipate exista cu una-două luni în urmă, dar în prezent ea a trecut.

O opinie similară a susţinut şi Eugen Rădulescu, director al direcţiei de audit intern la BNR. Subliniind că vorbeşte în nume personal, Eugen Rădulescu a spus: ‘Părerea mea este că vom avea rapid un guvern şi nu vom avea alegeri anticipate’.

‘Vom avea guvern într-o săptămână, iar pe termen scurt se va termina joaca de-a politica şi vom avea şi un buget echilibrat fără a majora impozitele principale. Ar trebui mărită TVA şi nu impozitele pe venit. În Ungaria s-a văzut clar că majorarea TVA nu a dus la mărirea inflaţiei’, a mai declarat Eugen Rădulescu.

Pe de altă parte, Richard Martin, director de raportare financiară la ACCA (Association of Chartered Certified Accountants) din Marea Britanie, a fost de părere că ‘în timpul crizei nu trebuie mărite impozitele. Acestea pot fi mărite după trecerea crizei, pentru a compensa cheltuielile făcute de guverne pentru susţinerea băncilor şi a economiilor afectate de criză’. Expertul a mai amintit că în Marea Britanie a fost scăzută TVA în timpul crizei, ceea ce a stimulat creşterea economică.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.