EUR
4,75 RON
(-0.07%)
USD
4,20 RON
(-0.1%)
GBP
5,45 RON
(-0.57%)
CHF
4,18 RON
(-0.04%)
AUD
2,99 RON
(+0.31%)
CAD
3,16 RON
(+0.21%)
BGN
2,43 RON
(-0.07%)
RUB
0,06 RON
(-0.16%)
ZAR
0,30 RON
(+0.02%)
BRL
1,13 RON
(-0.39%)
CNY
0,62 RON
(-0.16%)
INR
0,06 RON
(-0.21%)

Senatorii au adoptat proiectul privind modernizarea Aeroportului Iaşi

0

Senatorii au adoptat în şedinţa de plen de marţi (8 decembrie 2009) în unanimitate, proiectul de lege privind exproprierea unor terenuri în vederea modernizării Aeroportului Iaşi, iniţiativă a senatorului PNL Emilian Frâncu şi a deputaţilor Relu Fenechiu (PNL) şi Vasile Mocanu (PSD).

Totodată, senatorii au respins amendamentul elaborat în Comisia juridică prin care se eliminau prevederile care vizau ca judeţul Iaşi să plătească despăgubiri şi eventuale daune unei societăţi comerciale care are în concesiune terenul ce urmează să fie expropriat.
Preşedintele Comisiei juridice a Senatului, social-democratul Toni Greblă, a afirmat în data de 3 noiembrie 2009, când comisia a formulat un aviz favorabil proiectului de lege, că nu pot fi acordate despăgubiri societăţii SC Agroind Holbaca SA şi nici nu poate fi grevat buget judeţului Iaşi cu plata unor sume al căror cuantum nu se cunoaşte.

Comisia juridică a reluat dezbaterea iniţiativei legislative după ce plenul a decis, în data de 28 octombrie, să o retrimită spre analiză, deoarece a fost sesizat cu un act normativ emis de Guvern pe aceeaşi temă la numai o lună distanţă de depunerea primului proiect.
Greblă a precizat că există reglementări în legislaţia privind exproprierile, precum şi în alte legi, astfel că atât din proiectul legislativ aparţinând senatorilor, cât şi din ordonanţa Guvernului trebuie eliminate aceste prevederi.

Proiectul legislativ prevede trecerea în domeniul public al statului şi administrarea judeţului Iaşi din domeniul privat al statului a unui teren aflat în administrarea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice ‘Gheorghe Ionescu – Siseşti’. Acesteia ar urma să-i fie oferit la schimb un alt teren, aflat în administrarea Agenţiei Domeniilor Statului. Terenul care urmează să fie expropriat are 1.403 mp şi se află în apropierea Aeroportului Iaşi.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.