Rezervările online pentru sejururi în Dubai au crescut cu 570%, după reducerea tarifelor

Hotelurile din Dubai au înregistrat o importantă afluenţă de turişti britanici, ca urmare a scăderii cu 17 la sută a preţurilor camerelor prevăzută pentru luna ianuarie 2010 comparativ cu prima jumătate a a anului 2009, relatează cotidianul economic Arabian Business.

Ca urmare a anunţului privind reducerea de preţuri la camerele de hotel de 5 stele, rezervările online au crescut cu 570% după ce compania Dubai World şi-a făcut cunoscută intenţia de a-şi restructura datoriile evaluate la 26 de miliarde de dolari.

În ianuarie, preţul mediu al unei camere de 5 stele va fi de 144 de lire sterline sau 234 dolari (aproximativ 158 euro) în comparaţie cu 174 de lire sterline în prima jumătate a lui 2009.

Preţul unei camere de hotel pentru un sfârşit de săptămână este şi mai redus, preţurile începând de la 74 de lire sterline pe noapte.

Scăderea preţurilor camerelor de hotel din Dubai nu este un fenomen nou. Această tendinţă a început să se manifeste o dată cu izbucnirea crizei economice şi s-a accentuat din cauza unui număr excedentar de camere de hotel cu începere din 2010.

În topul listei hotelurilor de 5 stele care oferă camere la preţuri promoţionale se află Kempinski Mall of the Emirates care şi-a redus tariful de la 194 de lire sterline pe noapte la 143 de lire şi Fairmont Hotel care oferă reduceri de la 202 lire sterline pe noapte la 152 de lire.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.