EUR
4,76 RON
(+0.1%)
USD
4,20 RON
(+0.11%)
GBP
5,55 RON
(+0.19%)
CHF
4,23 RON
(+0.05%)
AUD
2,98 RON
(-0.16%)
CAD
3,13 RON
(-0.01%)
BGN
2,43 RON
(-0.04%)
RUB
0,07 RON
(-0.65%)
ZAR
0,29 RON
(-0.98%)
BRL
1,09 RON
(-1.08%)
CNY
0,63 RON
(+0.01%)
INR
0,06 RON
(-0.28%)

Cehii vor putea creşte câte 5 plante de marijuana, pentru uz personal, începând cu anul 2010

3

Praga este pe cale sa se transforme intr-un mic Amsterdam ceva mai estic, incepând cu 2010, când autoritatile vor permite fiecarui amator de senzatii cu marijuana sa planteze si sa creasca câte 5 plante de canabis, doar pentru uzul personal, informeaza cotidianul newyorkez Wall Street Journal.

Guvernul interimar ceh, condus de Jan Fischer a facut luni un nou pas spre a transforma fumatul unei tigari cu marijuana intr-o ocazie de relaxare, cel putin prin scoaterea acestui viciu de sub incidenta legii.
Cabinetul Fischer a definit ceea ce constituie “o cantitate mica de canabis, destinata uzului personal”, explicând ca, incepând de anul viitor, noul cod penal nu va mai socoti drept infractiune cultivarea si posesia acestei plante de catre diversii indivizi.

Începând cu 1 ianuarie, cetatenii cehi vor putea cultiva pâna la 5 plante de marijuana si vor putea avea asupra lor câteva tigari de canabis fara frica de a fi arestati. Înainte de aceasta specificare, in textul legii cu privire la cantitatea care este considerata “acceptabila pentru uzul personal” nu era precizat nimic, lasând loc interpretarilor de la caz la caz, de multe ori discriminatorii, ale justitiei care au dus la pronuntarea de sentinte diferite pentru cazuri asemanatoare.

Planta de canabis va ramâne insa in continuare in afara legii, dar incepând cu anul viitor, cultivarea a cel mult cinci plante va reprezenta o contraventie banala, ce va fi amendata cu o suma echivalenta amenzilor pentru parcarea intr-un loc nepermis.

loading...

Citește și
Loading...

3 Comentarii
  1. aratarea spune

    sa se legalizeze si in RO altfel ma mut la amsterdam sau in cehia:D:D:D:D:D:

  2. anonim spune

    VIATZA frumoasa e in cehia :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

  3. anonim spune

    Si in RO nu se va legaliza nici odata.AHOJ

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.