Compania de Autostrăzi l-a salvat de la faliment pe „regele asfaltului”, Dorinel Umbrărescu

– Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din România (CNADNR) il salveaza pe regele asfaltului, Dorinel Umbrarescu, de la faliment.

– Zilele trecute, Compania de Autostrazi a luat prima transa, in valoare de 100 milioane de euro, din creditul de 187,5 milioane de euro contractat de la BCR si BRD-Groupe Societe Generale.

– Din cei 100 milioane de euro, peste 50 milioane de euro intra in conturile patronului firmei UMB Spedition, Dorinel Umbrarescu.

– Pe de alta parte, chiar daca de astazi incep ninsorile, CNADNR nu are nici un leu pentru deszapezirea drumurilor nationale si autostrazilor.

.
In prezent, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) inregistreaza datorii de peste un miliard de euro catre firmele de constructii si banci. „In prezent, numai la Bechtel exista o datorie de peste 130 milioane de euro. Zeci de firme de constructii asteapta plata facturilor inregistrate la Compania de Autostrazi. Aceste sume nu sunt facturate, pentru ca firmele sa nu plateasca taxe la stat”, ne-au declarat surse avizate.

Saptamana trecuta, Compania de Autostrazi a tras prima transa de 100 milioane de euro din creditul de 187,5 milioane de euro contractat de la BCRsi BRD-Groupe Societe Generale.

Din aceasta prima transa de imprumut, Compania de Autostrazi plateste firmei UMB Spedition, detinuta de Dorinel Umbrarescu, peste 50 milioane de euro.

Firma UMB Spedition detine aproape o treime din contractele de intretinere multianuala a drumurilor nationale in cele noua judete aflate in Moldova.

De partea cealalta, directorul general al CNADNR, Dorina Tiron, recunoaste ca imprumutul contractat de la BCR si BRD-Groupe Societe Generale nu ajunge pentru plata tuturor datoriilor. „Banii se duc la regionale pentru plata lucrarilor de intretinere a drumurilor nationale, realizate din 1 iunie si pana in prezent. Oricum nu ajung aceste sume pentru cate datorii avem”, a explicat Dorina Tiron.

Aceasta a anuntat ca nu sunt bani nici pentru deszapezirea drumurilor nationale.

Integral în Gardianul

.

CITITI SI

UMB Spedition, aproape de insolvenţă din cauză că nu a primit banii de la MTI

.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.