EUR
4,84 RON
(-0.04%)
USD
4,44 RON
(0%)
GBP
5,40 RON
(0%)
CHF
4,57 RON
(+0.02%)
BGN
2,47 RON
(-0%)
BYN
1,85 RON
(0%)
CAD
3,17 RON
(0%)
RSD
0,04 RON
(0%)
AUD
2,90 RON
(-0%)
JPY
0,04 RON
(-0%)
CZK
0,18 RON
(-0%)
INR
0,06 RON
(-0%)

Nu ţi-ai plătit lumina, nu iei credit

Restantele la plata abonamentelor telefonice, sau la utilitati ar putea fi inregistrate in Biroul de Credit, ceea ce inseamna ca romanii care nu-si vor plati la timp aceste datorii ar putea sa nu mai ia credit de la banci.

.
„Exista un interes din partea companiilor de telefonie mobila sa intre in Biroul de Credit. S-ar deschide astfel o cutie a Pandorei, pentru ca si companiile de utilitati vor dori sa intre la Biroul de Credit”, a declarat miercuri directorul general al Biroului de Credit, Serban Epure, pentru Gandul.

„Mi se pare deplasat ca o persoană care nu şi-a plătit factura la energie să nu poată primi un credit de la bancă. În plus, este de văzut până unde se va ajunge cu utilizarea datelor personale”, a declarat avocatul Dragoş Marinescu.

Institutia care poate decide daca si alte companii – in afara bancilor si institutiilor financiare nebancare -, precum societatile de utilitati sau de telefonie, pot intra in Biroul de Credit este Autoritatea Nationala pentru Protectia Datelor cu Caracter Personal.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata