Peste 220 milioane de euro la dispoziţia IMM-urilor până la sfârşitul anului 2010

IMM-urile din România vor putea beneficia de 220 milioane de euro până la sfârşitul anului 2010 printr-o schemă temporară de ajutor de stat pentru sprijinirea societăţilor afectate de criză economică şi financiară, potrivit unui comunicat al Grupului Popular European (PPE).

Cu sprijin european, un buget de 220 de milioane de euro va fi pus la dispoziţia microîntreprinderilor, IMM-urilor şi întreprinderilor mari printr-o schemă temporară de ajutor de stat pentru sprijinirea societăţilor afectate de criză economică şi financiară până la sfârşitul anului 2010.

Citeste si:  România a primit acordul Comisiei Europene pentru procesarea laptelui neconform până la finele lui 2013

Ajutorul de stat poate fi acordat sub forma de sume nerambursabile, împrumuturi în condiţii preferenţiale, subvenţii de dobânda, garanţii sau eşalonarea creanţelor deţinute sau preluate de autorităţile publice, pentru a fi recuperate, fără perceperea de dobânzi pe întreaga perioada de eşalonare.

Numit raportor al Parlamentului European pe tema ‘Realizarea coeziunii teritoriale, sociale şi economice în Uniunea Europeană – o condiţie esenţială pentru o dezvoltare durabilă şi competitivitate globală’, Petru Luhan (PDL/PPE) consideră că şi după 2013 este nevoie de un efort susţinut la nivel european pentru diminuarea diferenţelor de dezvoltare între regiuni.

Citeste si:  Numărul de burse acordat tinerilor din Republica Moldova va fi dublat în următorul an şcolar

Dacă în ceea ce priveşte investiţiile în infrastructură, calitatea mediului şi aspecte sociale detaliile rămân să fie dezbătute şi prezentate în cadrul raportului, în ceea ce priveşte competitivitatea, Petru Luhan (PDL/PPE) afirmă că rolul central în dezvoltarea economiei europene, în general, şi a celei romaneşti, în special, trebuie să fie jucat de întreprinderile mijlocii. Acestea constituie nucleele ce se pot dezvolta în condiţiile dificile ale crizei economico-financiare.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close