Peste jumătate dintre români vin la serviciu când sunt bolnavi

Aproape 40% dintre români se prezinta la locul de munca daca sunt bolnavi, de teama sa nu-si piarda jobul, in timp ce alti 23,26% vin la serviciu pentru ca nu-si permit sa piarda din banii de salariu, in cazul unui concediu medical, conform celui mai recent sondaj online propus de site-ul de recrutare Myjob.

Aceasta situatie are loc in conditiile in care România se afla in plina epidemie de gripa porcina, iar specialistii din sanatate avertizeaza ca vârful imbolnavirilor va fi atins dupa sarbatorile de iarna. Potrivit acestui sondaj, mai putin de o cincime dintre participantii la cercetare, respectiv 18,81%, afirma ca isi iau concediu medical atunci când se imbolnavesc, in timp ce 24% declara ca stau acasa pentru ca nu vor sa riste sa-si imbolnaveasca si colegii de serviciu.

Sondajul a fost realizat online la nivel national, in intervalul 9 noiembrie – 9 decembrie, pe un esantion reprezentativ de 7.383 de respondenti. Dintre acestia, 47% sunt tineri cu vârsta intre 21 si 30 de ani. 44% dintre participantii la sondaj sunt absolventi de facultate, 10% detin si o diploma de masterat si 1% chiar MBA. Aproape o treime dintre respondenti, respectiv 28% sunt din Bucuresti.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.