Unul din 10 locuitori din Anglia este născut în altă ţară

Numarul imigrantilor care locuiesc in Marea Britanie s-a dublat aproape in mai putin de 30 de ani, sustin cifrele oficiale, peste 10 la suta din populatie – aproximativ 6,7 milioane de locuitori – fiind nascuta in afara Marii Britanii.

Potrivit cercetatorilor de la Oficial National de Statistica (ONS), citati de cotidianul Daily Mail, numarul celor nascuti in afara Marii Britanii este cu 2 milioane mai mare decât in urma cu 8 ani.
De asemenea, numarul imigrantilor care traiesc azi in Marea Britanie este aproape dublu fata de cele 3,8 milioane de straini inregistrate in 1981.
Potrivit lui Jil Matheson, recent numita directoare a ONS, in Marea Britanie traiesc 689.000 de persoane provenind din Europa de Est, in crestere de la 552.000 din momentul in care Polonia si alte state est-europene au aderat la UE, in 2004.

Cu toate acestea, est-europenii reprezinta doar unul din 10 locuitori nascuti in alta tara care traiesc in prezent in Marea Britanie. De asemenea, Matheson a sustinut cifrele furnizate de ONG-uri care estimau ca Marea Britanie va ajunge la o populatie de 70 de milioane, in 2029. Directoarea ONS a mai precizat totodata ca recesiunea va avea probabil doar un mic imapct asupra nivelului imigratiei, incepând cu 2001.

Raportul ONS indica faptul ca est-europenii au inceput sa plece din Marea Britanie dar si sa soseasca, inregistrându-se cu 20.000 mai multi est-europeni care au intrat in aceasta tara decât au parasit-o in 2008. Potrivit Daily Mail, aceste rezultate despre anvergura imigratiei urmeaza dupa dovezile care arata ca sosirea masiva a muncitorilor straini a scazut salariile si standardele de viata pentru lucratorii prost platiti.

Saptamâna trecuta, un raport al organizatiei de caritate, Joseph Rowntree Foundation, indica faptul ca familiile lucratoare au devenit mai sarace si au suferit mai tare de pe urma somajului, nu de la instalarea recesiunii, ci din 2004, in timpul perioadei de crestere economica.

Unul din 10 locuitori din Anglia este născut în altă ţară

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.