CFR Marfă va disponibiliza peste 6.000 de angajaţi, din ianuarie 2010

0

Societatea Naţională de Transport Feroviar de Marfă – CFR Marfă SA va disponibiliza peste 6.000 de angajaţi, începând din ianuarie 2010, au declarat surse din Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI).

CFR Marfă a trimis o notificare sindicatelor prin care anunţa disponibilizarea a 6.380 de angajaţi ai societăţii, aceştia urmând să plece fără a primi plăţi compensatorii. Potrivit procedurii, după cele zece zile în care sindicatele trebuie să se pronunţe asupra măsurii şi după alte 30 de zile de preaviz, concedierile vor fi colective.
Deocamdată, având în vedere că nu există un buget aprobat, Ministerul Muncii nu a trimis MTI un răspuns cu privire la solicitarea MTI de acordare a unor plăţi compensatorii.

În urma restructurării căii ferate, circa 11.000 de oameni ar putea fi disponibilizaţi, dintre care 1.370 de la CFR Călători, 1.000 de angajaţi ai CFR SA şi 8.500 de la CFR Marfă. De la începutul anului, alţi 4.700 de angajaţi din cele trei companii au fost pensionaţi. Societatea CFR Marfă este deţinută în totalitate de statul român, prin MTI, şi controlează, după ultimele date disponibile, 76 la sută din volumul total de marfă transportat în România pe calea ferată.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.