EUR
4,84 RON
(-0.01%)
USD
4,28 RON
(+0.25%)
GBP
5,43 RON
(-0.64%)
CHF
4,44 RON
(+0.86%)
BGN
2,47 RON
(-0.17%)
BYN
1,80 RON
(-0.46%)
CAD
3,19 RON
(-0.34%)
RSD
0,04 RON
(-0.07%)
AUD
2,98 RON
(-0.37%)
JPY
0,04 RON
(+1.16%)
CZK
0,18 RON
(-0.44%)
INR
0,06 RON
(+0.45%)

Google îi premiază pe românii de la iQuest

Compania iQuest a primit, la Londra, trofeul categoriei ‘Aplicatii pentru turism’ si o recompensa de 100.000 de dolari in cadrul concursului mondial initiat de Google.

Competitia anuala Android Developer Challenge este la a doua editie si are ca scop incurajarea dezvoltatorilor software de a crea aplicatii pentru sistemul de operare Android al Google, functional pe dispozitivele mobile de ultima generatie.

În etapa finala s-au calificat 200 de aplicatii, câte 20 in fiecare din cele 10 categorii. Câstigatoare a categoriei Travel, aplicatia Trip Journal a companiei iQuest devine astfel una din cele mai bune 10 aplicatii din lume, dezvoltate in 2009 pentru telefoanele cu sistem de operare Android. Juriul concursului a fost alcatuit din utilizatori si din specialisti reprezentând corporatii precum Google, T-mobile, AEOLab sau Twitter. Soft-ul românesc a fost creat in circa 5 luni, de o echipa formata din 10 de programatori, designeri si testeri.

Cu ajutorul aplicatiei Trip Journal, utilizatorii isi vor pastra amintirile de vacanta si isi vor putea impresiona prietenii ss familia, trimitându-le informatii actualizate din locurile pe care le viziteaza. Programul permite urmarirea rutelor prin GPS si vizualizarea pozitiei pe Google Maps, memorarea coordonatelor si realizarea de fotografii insotite de note. Înregistrarile pot fi exportate pentru vizualizare pe Google Earth, iar fotografiile pot fi incarcate pe albume web Picasa.

TripJournal va putea fi instalat incepând de saptamâna viitoare pe teminalele Smartphones care folosesc sistemul Android si pe terminalele iPhone. Produsul va putea fi descarcat in curand de pe pagina de Internet Android Market, dar si din magazinul virtual iTunes Store al Apple, disponibil in 100 de tari, inclusiv in Romania.
Compania româno-germana iQuest este consacrata pe piata locala de IT prin solutiile si serviciile complete adresate companiilor. Solutiile iQuest oferite in România sunt Enterprise Resource Planning, Business Intelligence, Customer Relationship Management, Management de documente si colaborare, E-commerce, virtualizarea infrastructurii IT si solutii customizate.

Trip Journal deschide practic o noua linie de afaceri a companiei, axata pe dezvoltarea de aplicatii pentru dispozitivele mobile, segment ce va fi promovat in special pe pietele externe. Printr-o echipa de peste 260 de specialisti, iQuest ofera solutii si servicii pentru companii din Germania, Marea Britanie, România, Elvetia, Franta si Suedia. Compania detine centre de dezvoltare software la Cluj-Napoca si Brasov, sediul central la Frankfurt am Main si birouri de consultanta la Bucuresti, Budapesta, Paris si Göteborg.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata