Poşta Română a introdus serviciul ECI de transfer internaţional de bani şi pentru Italia

Posta Româna a introdus de câteva zile, pentru transferul international rapid de bani, serviciul Eurogiro Cash International (ECI) si pe relatia cu Italia, dupa Germania, inclusa in acest serviciu inca de anul trecut.

Plata se face in numerar, la ghiseul postal, peste doua zile lucratoare de la data depunerii banilor, au precizat reprezentantii Companiei Nationale Posta Româna.
Valoarea maxima admisa a unui transfer ECI din România in Italia este de 2.300 euro, iar a unui transfer ECI sosit spre achitare in România este de 550 euro. Cu toate acestea, numarul mandatelor care pot fi transmise zilnic nu este limitat.

În România, banii pot fi depusi sau ridicati in cele peste prin cele peste cinci sute de oficii postale informatizate existente, din care 82 sunt in Bucuresti. Depunerea se face in euro, iar tariful este de de 2,50 lei – taxa fixa plus 3,70% din valoarea mandatului prezentat, la cursul BNR al zilei respective. Pentru a efectua transferul unei sume de bani din România prin sistemul de mandate ECI, clientul trebuie sa completeze la unul dintre oficiile postale desemnate pentru acest serviciu un formular cu numele, prenumele si codul sau numeric personal, adresa sa si a destinatarului, suma si moneda.

Apoi, expeditorul va comunica destinatarului numarul unic de prezentare al transferului (format din 16 caractere, respectiv, litera E si o insiruire de 15 cifre), valoarea expediata si moneda, orasul de origine al transferului. Plata transferului ECI este disponibila in doua zile lucratoare de la data depunerii sumei la oficiul postal de prezentare, dar expeditorul poate stabili o alta data de plata, dar nu mai devreme de doua zile de la data depunerii si nu mai târziu de 30 zile.

Destinatarul va primi banii la sediul oficiului postal desemnat sa execute acest serviciu, indiferent de domiciliul sau. Pentru ridicarea sumei este necesar un act de identitate valabil. Transferurile ECI sunt pastrate la dispozitia destinatarului timp de 30 zile. Clientii Postei Române mai pot primi-expedia bani prin serviciul ECI si in baza acordului incheiat cu administratia postala din Germania. Sumele transferabile, durata si taxele sunt aceleasi ca in cazul Italiei.

În prezent, pentru transfer international de bani, Compania Nationala Posta Româna mai ofera mandatul Eurogiro (4 zile), in si spre Austria, Albania, Bosnia-Hertegovina, Brazilia, Cehia, Croatia, Elvetia, Franta, Grecia, Israel, Japonia, Luxemburg, Polonia, Portugalia, Spania, Slovenia, Slovacia, Turcia, Ungaria. Pe relatia Italia, serviciul permite doar transferul in România. De asemenea, Posta Româna ofera serviciul mandat postal international pentru 22 tari din intreaga lume, transferul banilor durând cel mult 7 zile.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.