Cât va costa taxa de poluare pentru cel mai bine vândute maşini: de la 0 la 1.100 de euro

3

Reintrarea in vigoare a taxei de poluare de la 1 ianuarie 2010 pentru automobilele cu motoare sub 2,0 litri si care respecta normele de poluare Euro 4 va determina o crestere de cateva sute de euro a preturilor automobilelor.

.
„In primul rand introducerea taxei de poluare de la 1 ianuarie este o obligatie fata de Uniunea Europeana. Totodata, in 2010 va reveni programul pentru stimularea innoirii parcului auto care va atenua din impactul acestei taxe”, a spus Constantin Stroe, vicepresedintele Automobile Dacia.

Masinile Euro 4 cu motoare sub 2,0 litri reprezinta in prezent peste 80% din totalul vanzarilor de masini de pe piata locala. Pentru masinile Euro 5 nu se va plati taxa de poluare.

Datorita taxei jucatorii din piata auto se asteapta in luna decembrie la un nou val de discounturi cu privire la lichidarea stocului de modele Euro 4, pentru care taxa poate ajunge chiar si la peste 1.000 de euro.

„In luna decembrie vor exista aproape la toti dealerii campanii de lichidare a stocurilor de masini cu motoare Euro 4, accelerate de reintrarea in vigoare a taxei de poluare pentru automobilele cu motoare mai mici de 2,0 litri”, a spus Alin Tapalaga, general Porsche Inter Auto.

In cazul celor mai bine vandute masini de pe piata locala, potrivit statisticilor APIA, cea mai mare taxa de poluare, de peste 1.100 de euro se va plati in cazul modelului Skoda Octavia Tour, echipata cu motorul diesel de 1,9 litri.

Pe de alta parte, in cazul modelelor Kia cee’d facelift si Volkswagen Golf nu se va plati nicio taxa, deoarece fac parte dintr-o noua generatie cu motoare Euro 5.

Continuarea în Ziarul Financiar

loading...
Citește și
3 Comentarii
  1. pensionar spune

    Tot saracul de roman plateste.E trist ca numai la datori, plati, ne aliniem la normele UE, cu pensia, salar nu.[ma refer la muritori nu la privilegiati]

  2. eu si atat spune

    Da intr-adevar o tara cu foarte multe gunoaine si imbecili la conducere……..este dureros in tara asta vor creste copii mei….in afara de taxe acesti cretini ai societatii mai stiu altceva?………bine Base, asa cu siguranta vom trai mai bine…sau vom fura mai mult, asa cum faceti voi, cei alesi de prostimea societatii…..sa nu te miri daca vei primi ce Berlusconi a primit deja…

  3. gh0st spune

    apropo de Berlusconi, BERLUSCA cum zicem noi sunteti siguri ca a patit ceva?.. noi si nu numai noi zicem ca nu a patit catusi de putin ceva .. vizionati pe net nush.. youtube … cateva din analize si se va vedea clar ca e un alt joc politic din partea capului mafiei din Italia 🙁

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.