Geoană: A fost o greşeală vizita la Vîntu, îmi cer scuze! Merg până la CEDO cu contestarea!

– Liderul PSD recunoaşte că vizita la Sorin Ovidiu Vîntu din ajunul dezbaterii prezidenţiale l-a costat, dar nu crede că ea a fost decisivă la urne, acolo unde el crede că a câştigat. Mircea Geoană spune că este decis să meargă în contestare”până în pânzele albe”, la CEDO şi Comisia de la Veneţia.

.
A fost în mod evident o greşeală vizita mea la domnul Vîntu acasă, cu o zi înainte de dezbatere. Şi vreau să-mi cer scuze faţă de acest gest al meu. Puteam să mint să spun că nu am fost la Vîntu, dar nu e stilul meu. Atunci când am jurat cu mâna pe Biblie că nu am nicio obligaţie faţă de nimeni, aşa chiar şi e”, a spus Geoană, care s-a declarat convins că nu acest moment a fost decisiv la urne şi că el a câştigat alegerile. „Diferenţa reală în momentul votului a fost mult mai mare în faţa mea”, a declarat Geoană.

Într-un interviu acordat ziarului Gândul şi publicat în ediţia online a acestuia, Geoană a vorbit şi acolo despre „episodul” Vîntu. A spus că intervenţia acestuia în direct la Realitatea TV a fost „neinspirată”.

„Nu ştiu cum califică relaţia cu mine, oricum, nu cred că este o relaţia mai strânsă sau mai puţin strânsă decât cea pe care a avut-o cu dl. Traian Băsescu„, a spus Geoană, care a negat declaraţia lui SOV, potrivit căruia cei doi ar fi făcut o înţelegere verbală ca şeful PSD să se delimiteze de omul de afaceri.

„Nu. Eu în clipa în care fac un lucru mi-l asum, dovadă că l-am spus foarte deschis. Aşa cum am întâlniri, nu dese, periodice, cu toţi cei care reprezintă patronii din presa românească.”

Geoană nu a fost foarte clar la întrebarea dacă a ştiut sau nu de apariţia fotografiilor în presă de la întâlnirea sa cu Vîntu. „A fost o discuţie înainte de dezbatere, dar nu aveam nici eu cunoştinţă de faptul că, până la intrarea în dezbatere, acest lucru devenise public„.

Una dintre explicaţiile plauzibile care justifică gestul făcut de Mircea Geoană în noaptea dinaintea confruntării finale, este aceea că Sorin Ovidiu Vîntu i-ar fi „livrat” candidatului PSD întrebările formulate de ziarişti, care, cel puţin teoretic, nu ar fi trebuit dezvăluite candidaţilor înainte de dezbatere.

Citeşte mai mult pe REALITATEA.net

loading...

Citește și
Loading...

3 Comentarii
  1. grig spune

    Dl.Geoana se inseala amarnic,nimeni nu-l doreste.Detronarea fostului Presedinte si votul la referendum asta este adevarata necesitate pentru romani.A incercat sa minta oamenii spunind ca va incerca tot ce poate pentru functionarii publici ceea ce este imposibil,doar asta l-a apropiat de Basescu,dar minciuna are picioare scurte.

  2. Cristy spune

    Dl Grig, nu ai dreptul sa vorbesti in numele tuturor, si vreau sa te asigur ca suntem mai multi cei care dorim ca Dl Geoana sa fie presedinte decit cel care a fost pina acuma. S-a falsificat rau de tot la aceste alegeri si asta e vizibil prin diferenta mica de voturi, deci s-a falsificat exact atit cit a fost nevoie. Dupa alegeri chiar si chipul lui Basescu arata ca s-a resemnat cu infringerea, dar spre mirarea lui oamenii sai au lucrat mai bine decit se astepta chiar el insusi. E tragica situatia Romaniei. Inca 5 ani de criza si conflicte politice care vor ingropa cu totul economia tarii. Ce s-a intimplat cu turismul asta se asteapta in majoritatea ramurilor … trist, dar adevarat.

  3. pensionar spune

    Din pacate alegerile au fost aranjate in favorea lui Basescu.Cred ca noi cei 50% din votanti putem avea acelasi reacti care critica pe Geoana.Viitorul va fi sunbru.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.