Surpriză: Băsescu s-a „trezit” cu 273 de voturi în plus, după renumărare

Biroul Electoral Central (BEC) a terminat de renumărat voturile nule din ţară şi din străinătate de la al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din 6 decembrie, a anunţat luni purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ.

.
Din totalul de 138.067 voturi nule renumărate s-au identificat 2.247 voturi valabil exprimate. Dintre acestea, 1.260 îi revin lui Traian Băsescu, iar 987 lui Mircea Geoană.

Erorile constatate la renumărarea voturilor nule, a precizat reprezentantul BEC, au fost chestiuni de ”interpretare” de la un buletin de vot la altul şi au fost determinate, consideră el, de oboseala acumulată de membrii secţiilor de votare în momentul numărării în primă instanţă a voturilor înregistate la scrutinul prezidenţial.

”Chestiuni de interpretare, aş menţiona, ştampile aplicate tangent sau netangent cu chenarul în care era votat un candidat, ştampile aplicate pe ambele chenare, dar pe unul s-a aplicat ştampila cu menţiunea ”votat”, pe celălalt s-a aplicat cotorul ştampilei. Chestiuni de genul acesta le-au scăpat membrilor secţiilor de votare şi ne bucurăm că am putut să le verificăm din nou şi să facem lumină şi în acest caz”, a spus Muhuleţ.

Totodată, acesta a subliniat că procesul-verbal este înaintat Curţii Constituţionale, urmând ca judecătorii să ia o decizie.

Citește și
1 Comentariu
  1. ciucuda spune

    Presedinte pe 10 ani !
    Tara si poporul acesta este BLESTEMAT.
    Basescu recunoaste ca a falsificat probe, este o inregistrare realizata de Rosca Stanescu acum vreo 12 ani, mai sunt pe acea inregistrare si alte recunoasteri ale lui Basescu, dupa cum ar fi: incendieri de nave, sechestrari de persoane si contrabanda in zone de razboi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.