Angajaţii ArcelorMittal nu vor avea salarii mărite în 2010

Administratia Combiatului siderurgic ArcelorMittal Galati a anuntat, luni (14 decembrie 2009), sindicatele, in cadrul negocierilor Contractului Colectiv de Munca(CCM) pentru 2010, ca nu poate oferi o crestere salariala anul viitor.

Reprezentantul Federatiei Sindicale a Siderurgistilor Metarom Galati in comisia de negociere, Radu Nelu, a declarat ca administratia a informat sindicatele ca nu poate asigura majorari salariale in 2010 si a adaugat ca o noua intâlnire pentru negociere ar putea avea loc marti.
“Dupa cele comunicate de catre conducerea companiei, urmeaza ca marti sa avem o intrevedere cu ceilalti reprezentanti ai sindicatelor de la ArcelorMittal Galati pentru a stabili o strategie, un punct de vedere comun. Vom astepta apoi o invitatie la negocierile pentru CCM”, a spus Radu Nelu.

Reprezentantul Sindicatului Solidaritatea in comisia de negociere, Florin Cerchez, a declarat la rândul lui, ca administratia combinatului le-a spus sindicalistilor ca nu se poate pune problema unei cresteri salariale, ci mai degraba a conservarii contractului actual de munca. ,,Noi ne mentinem cererea facuta initial, atât in ce priveste indexarea salariilor, cât si in privinta celorlalte aspecte prevazute de contract”, a spus Florin Cerchez.

La inceputul lunii decembrie, sindicatele solicitasera administratiei indexarea salariilor de baza cu 18% in 2010 si acordarea unor sporuri si prime. Sindicalistii au mai cerut acordarea sporului de pericol pentru toti angajatii care lucreaza in conditii speciale, alimentatie de protectie pentru toti muncitorii din comb inat, o prima de vacanta de 500 lei, iar primele de Craciun, de Pasti, de Ziua Siderurgistului si de aniversare sa fie de 200 lei. O alta solicitare era ca negocierea capitolului salarizare din CCM pe anul 2010 sa se faca trimestrial.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.