Constructorul auto chinez BAIC a cumpărat active Saab

Constructorul auto chinez BAIC (Beijing Automotive Industry Holding Corp) a anuntat luni (14 decembrie 2009) ca a cumparat o parte din activele Saab, filiala suedeza a grupului auto american General Motors (GM), transmite Reuters.

Conform unui acord convenit de cele doua parti, BAIC va prelua drepturile de propreitate intelectuala pentru platformele Saab 9-5 si Saab 9-3 precum si anumite echipamente pentru a produce aceste modele de berline. Societetea chineza nu a oferit detaliile financiare ale acestui acord, dar a precizat ca Saab va ajuta BAIC sa puna la punct autoturisme marca BAIC utilizând tehnologia constructorului suedez.

Sursele citate de Reuters au declarat ca saptamâna trecuta BAIC a obtinut o linie de credit de 20 miliarde de yuani (2,93 miliarde dolari) de la Bank of China. “Acest acord este un punct de cotitura in cooperarea BAIC cu Saab. În plus, acest acord pune bazele pentru ca cele doua parti sa poata explora alte viitoare posibile cooperari”, a informat BAIC, al cincilea constructor auto chinez.

De asemenea, GM a anuntat ca continua discutiile separate cu alti posibili ofertanti pentru preluarea restului activelor Saab. GM a fixat drept termen limita sfârsitul acestui an pentru gasirea unui nou cumparator pentru Saab, dupa ce luna trecut a esuat intelegerea referitoare la preluarea Saab de catre constructorul suedez de automobile sport Koenigsegg Automotive. Printre firmele interesate de Saab este si constructorul olandez de automobile sport Spyker, care beneficiaza de sprijinul magnatului rus Vladimir Antonov.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.