Grecia nu va fi viitoarea Islanda

Grecia isi va rezolva problemele financiare si isi va indeplini obligatiile de membru al zonei euro, a declarat luni (14 decembrie 2009) George Papaconstantinou, ministrul elen de Finante, intr-un interviu acordat BBC, transmite Reuters.

Activele grecesti au fost puternic afectate in ultime le saptamâni din cauza temerilor in legatura cu deteriorarea situatiei fiscale a tarii, presiunile crescând in urma reducerii ratingului Greciei de catre agentia de evaluare financiara Fitch. “Grecia nu va fi viitoarea Islanda si nici urmatorul Dubai. Grecia este un stat suveran, este membru al Uniunii Europene dar, mult mai important, guvernul va face ceea ce trebuie sa faca”, a declarat pentru BBC ministrul elen de Finante.

El a dat asigurari ca vor fi reduse cheltuielile si vor fi majorate veniturile guvernului pentru rezolvarea problemelor financiare cu care se confrunta Grecia. Premierul elen George Papandreou a declarat, recent, ca Grecia isi va indeplini obligatiile legate de plata datoriilor si a anuntat ca guvernul sau are de gând sa reduca deficitul bugetar sub pragul de 3% din Produsul Intern Brut in decurs de 4 ani.

De asemenea, George Papandreou a dezmintit informatiile conform carora Grecia ar putea iesi din zona euro din cauza nivelului mare al datoriei, care anul urmator ar urma sa ajunga la 125% din PIB. “Vom reduce deficitul cu modificari sistemice si avem de gând sa facem acest lucru in urmatorii 4 ani. Acesta este un program clar si suntem hotarâti sa facem acest lucru”, a declarat Papandreou cu ocazia unui summit al sefilor de stat si de guvern din UE.
Ministrul grec de Finante, George Papaconstantinou a promis ca va reduce deficitul bugetar al Greciei, care in prezent este cel mai mare din Uniunea Europeana, 12,7% din PIB, pâna la 9,1% din PIB anul urmator.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.