Mult aşteptatul Boeing 787 Dreamliner va decola astăzi

0

Aeronava gigant de pasageri B 787 Dreamliner, a carei livrare catre liniile aeriene din regiunea Golfului Persic a fost intârziata timp de aproape 3 ani, ar putea efectua primul sau zbor experimental marti, 15 decembrie 2009, iar livrarile vor incepe in cursul anului 2010, relateaza cotidianul economic Arabian Business.

Companiile de aviatie Qatar Airways, Etihad Airways din Emiratele Arabe Unite, Oman Air si Gulf Air din Bahrain au comandat noul avion de pasageri si au investit 15 miliarde de dolari in achizitionarea unui numar nespecificat de aeronave.
Prezentat publicului pentru prima oara in iulie 2007, avionul B 787 Dreamliner, cu o capacitate de 330 de pasageri, urma sa efectueze primul sau zbor in luna septembrie a aceluiasi an dar, pâna in prezent, acest aveniment a fost amânat de 6 ori, iar firma constructoare, Boeing, a fost penalizata cu 2,5 miliarde de dolari.

Datorita intârzierilor de livrare, companiile de aviatie Oman Air si Qatar Airways au amenintat ca vor rezilia contractele de achizitionare a aeronavei B 787 Dreamliner.
În al treilea sfert al anului 2009, firma Boeing a inregistrat pierderi nete de 1,6 miliarde de dolari, reprezentând penalizarile suferite pentru nelivrarea la termen a avionului B 787 si a aeronavei de transport de marfuri B 747-8.

Totodata, la salonul aerian din Dubai, editia 2009, firma Boeing a reusit sa vânda numai 42 de avioane cu o valoare totala de 5,6 miliarde de dolari, o performanta extrem de slaba fata de editia 2007 a aceluiasi salon aerian la care comenzile de avioane au totalizat 100 de miliarde de dolari.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.