UE doreşte să limiteze volumul mp3 playerelor

Uniunea Europeana va limita volumul mp3 playerelor, de teama ca tinerii care asculta muzica la un volum foarte mare ar putea sa-si piarda auzul, scrie The Mirror.

Studiile efectuate in ultima perioada arata ca exista unele playere portabile care au un nivel al sunetului ce depaseste 115 decibeli – adica nivelul la care, de exemplu, muncitorii nu au voie sa se expuna mai mult de 30 de secunde. Dupa ce un numar tot mai mare de tineri se prezinta la medici cu probleme de auz, Uniunea Europeana intentioneaza acum sa ceara marilor producatori de astfel de dispozitive, precum Apple, sa reduca volumul maxim.

“Exista 10 milioane de europeni – in majoritate tineri – cu riscul de a-si pierde definitiv auzul in urmatorii cinci ani din cauza obiceiurilor personale de ascultare”, a atras atentia Stephen Russell, de la organizatia europeana de lobby a consumatorilor Anec. “Expertii observa o schimbare in demografie.

Vedem ca, desi tot mai putina lume lucreaza in industria grea, sunt tot mai multi si tot mai tineri (cei care se prezinta la medic cu probleme de auz), iar suspiciunea noastra este ca au fost expusi zgomotului recreational, fie ca este vorba de cluburi, de discoteci sau de playere personale, care joaca un rol foarte important”, a explicat dr. Robin Yeoh, de la Spitalul Portland din Londra, care a mai avertizat ca “odata ce nervii din urechea interna s-au distrus, asa ramân, nu mai exista medicamente, nu mai exista operatii sau terapii care sa reverseze asta”. Uniunea Europeana doreste sa limiteze la 85 de decibeli volumul maxim al dispozitivelor personal de ascultat muzica.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.