Autorităţile i-au găsit vinovaţi pe şoferii cu cauciucuri de vară: „Ar trebui împuşcaţi!”

Replica îi aparţine primarului sectorului 1, Andrei Chiliman, prezent la Comandamentul de Deszăpezire organizat în Bucureşti după prima ninsoare. În timp ce în Capitală primarul Oprescu se plângea că a fost tras în piept la tonele de substanţe date pe străzi, în ţară, DN-urile şi una dintre cele două autostrăzi picau răpuse de troiene.

.
Forfotă mare la Primăria Capitalei. Ieri, la orele 15, după ce ninsese jumătate de zi, Bucureştiul era blocat. Primarului sectorului 1 îi sărise deja muştarul: „Dă-i în mă-sa de nesimţiţi! Ar trebui împuşcaţi! Împuşcaţi, împuşcaţi, împuşcaţi!”

Un consilier încerca să-l ţină în frâu, însă edilul nu contenea să vorbească de împuşcarea nesimţiţilor. Se referea la şoferii care ieşiseră în trafic pe parcursul zilei de ieri cu anvelope de vară, considerându-i responsabili pentru balamucul care devenise traficul în Capitală.

În sala comandamentului de iarnă îşi face intrarea edilul-şef Sorin Oprescu: „Ce mama dracului am vorbit şi ce-am făcut?”, se întreabă retoric primarul care pozase cu utilajele de deszăpezire cu o zi înainte.

„Domnilor operatori de deszăpezire, am senzaţia că ne batem joc unii de alţii. Mai mult voi de mine. Ce am discutat noi ieri seară şi ce facem noi acum, în teren? Raportăm date false? Îmi spuneţi că aţi împrăştiat 200 de tone, 300 de tone, 1.000 de tone de substanţe pe străzi, dar de fapt nu aţi făcut nimic. Oraşul e plin de gheaţă, s-a transformat în patinoar!”, tuna şi fulgera primarul Sorin Oprescu. „Dacă nu sunteţi în stare, renunţăm la Comandament şi scoatem Armata să ne ajute!”

Nici în ţară situaţia nu e roz. Autostrada A2 a fost închisă din cauza poleiului. În Prahova, DN1 a fost blocat de câteva tiruri care au derapat.
Mai mult, nici trenurile nu sunt ferite de zăpadă, pentru că autorităţile n-au cumpărat nici în 2009 aparatele de dezgheţat macazul, un amănunt tehnic pentru publicul neavizat, motiv de nervi pentru publicul călător.

Continuarea în Gândul

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.