Băncile ar putea finanţa cu 2,2 miliarde de dolari proiectul Nabucco

Kalin Mitrev, directorul in cadrul Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a declarat ca institutiile de credit iau in considerare acordarea unui imprumut sindicalizat de 2,2 miliarde de dolari pentru finantarea proiectului Nabucco, transmite United Press International.

Consortiul care coordoneaza proiectul Nabucco a anuntat recent ca “a inceput discutii detaliate” cu BERD, Banca Europeana de Investitii si International Finance Corp pentru finantare.
“Ne asteptam ca in 2010 anvergura implicarii institutiilor de creditare sa devina clara”, a afirmat Reinhard Mitschek, director administrativ al Nabucco Gas Pipeline International.

Din consortiul Nabucco Gas Pipeline International GmbH fac parte, cu procente egale de 16,7 la suta, companiile OMV (Austria), RWE (Germania), MOL (Ungaria), Transgaz (România), Bulgargaz (Bulgaria) si Botgas (Turcia).
Conceput ca o alternativa la gazul natural furnizat de Rusia, Nabucco este un proiect estimat la 7,9 miliarde euro care vizeaza transportul de gaze naturale din zona Marii Caspice catre Europa prin Turcia, Bulgaria, România, Ungaria si Austria. Conducta ar urma sa aiba o lungime de 3.300 de kilometri si sa transporte circa 31 miliarde metri cubi de gaze naturale anual.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.