Cei care refuză vaccinul vor plăti spitalizarea dacă se îmbolnăvesc de gripa nouă

Toate persoanele care fac parte din grupele de risc stabilite de Ministerul Sanatatii pentru campania de vaccinare împotriva gripei pandemice si care refuza imunizarea vor fi obligate sa plateasca tratamentul, eventual spitalizarea, daca se îmbolnavesc, a anuntat, ieri, Adrian Streinu Cercel, secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

El a declarat ca exista un ordin al ministrului sanatatii în acest sens. Streinu Cercel a aratat ca un vaccin costa 4 lei, în timp ce testul pentru diagnosticarea gripei pandemice costa 200 de lei, la care se adauga costul antibioticelor si al celorlalte tratamente de care este nevoie în momentul spitalizarii. Secretarul de stat sustine vehement  ca vaccinarea este sigura si reprezinta singura modalitate de a preveni aceasta boala.

Citeste si:  Peste 500 de intreprinderi din România s-au preînregistrat la REACH

Ministerul Sanatatii a extins începând de luni vaccinarea la toate categoriile de populatie cu vârsta peste 16 ani. Orice persoana peste 16 ani care doreste sa se vaccineze se poate adresa medicului de familie pentru a solicita vaccin gratuit”, a adaugat Streinu Cercel.

Medicul a spus ca România este pregatita sa produca, pâna în februarie, cinci milioane de doze de vaccin. “Pâna acum au fost livrate 1.340.000 de doze de vaccin, din care au fost utilizate vreo 30.000”, a aratat Adrian Streinu Cercel.

Integral în Gardianul

CITITI SI

  • Şi dacă virusul H1N1 este doar o raceală ?

  • Copiii nu vor fi vaccinaţi anti-AH1N1. Streinu-Cercel: “Presa e de vină”

  • Importăm de la GlaxoSmithKline vaccinul pe care Polonia l-a refuzat

  • Afacerea Vaccinul

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata