EUR
4,76 RON
(+0.11%)
USD
4,18 RON
(+0.4%)
GBP
5,49 RON
(+0.53%)
CHF
4,21 RON
(-0.15%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,13 RON
(+0.53%)
BGN
2,43 RON
(+0.11%)
RUB
0,07 RON
(-0.53%)
ZAR
0,29 RON
(-1.21%)
BRL
1,11 RON
(-0.1%)
CNY
0,62 RON
(+0.35%)
INR
0,06 RON
(+0.02%)

Circa 1,66 milioane lei pentru consolidarea corpului A al Centrul de Plasament “Sf. Nicolae” din Iaşi

0

Lucrarile de consolidare si refunctionalizare la Centrul de Plasament nr. 4 “Sf. Nicolae” – Corp A Iasi au fost receptionate, valoarea investitiei ridicându-se la circa 1,66 milioane de lei, informeaza Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei, in calitate de administrator de proiect.

Aceste lucrari au fost efectuate in cadrul “Proiectului de diminuare a riscurilor in cazul producerii calamitatilor naturale si pregatirea pentru situatii de urgenta – Componenta B: Reducerea riscului seismic”.
Potrivit MDRL, acesta este al 11-lea obiectiv pentru care riscul producerii unor pierderi materiale si de vieti omenesti a fost diminuat considerabil. Valoarea totala a investitiei la momentul receptiei lucrarilor de consolidare a fost de 1,66 milioane de lei, din care 57 la suta imprumut si cofinantare de la Guvern, iar restul de 43 la suta din sursele Cons iliului Judetean Iasi.

Corpul A al Centrului de Plasament nr. 4 “Sf. Nicolae” face parte din categoria constructiilor din domeniul educatiei, cu o pondere de 19 la suta din totalul obiectivelor cuprinse in cadrul proiectului.
Corpul A a fost realizat cu regim de inaltime parter + etaj, in anul 1948, având ca functie de baza camere de locuit si educative pentru copii cu vârste intre 6 si 18 ani. Scopul principal al asezamântului este ocrotirea copiilor si asigurarea protectiei pe o perioada determinata de timp, atunci când acestia se afla in pericol iminent in propria familie. Este vorba de copii cu dezvoltare normala, dar din cauze sociale, au nevoie de ocrotire in afara familiei.

Cladirea este amenajata pentru urmatoarele functiuni: camere de dormit, camere de zi pentru activitati comune, grupuri sanitare, cabinete de reintegrare si asistenta sociala, ps ihologie, medicale, izolatoare pentru copiii bolnavi.
Interventia prevede consolidarea si refunctionalizarea unei cladiri cu o suprafata totala construita de 627,25 metri patrati si o arie desfasurata de 1234,7 metri patrati.
Lucrarile au avut ca obiectiv principal imbunatatirea comportarii structurii in ansamblul ei, scopul prioritar fiind punerea in siguranta a cladirii prin consolidarea structurii de rezistenta si limitarea degradarilor la actiunea cutremurelor.

Cu aceasta ocazie, s-au executat si lucrari importante de refunctionalizare pentru asigurarea functionalitatii integrale a obiectivului, conform cerintelor legislative in vigoare (securitate si evacuare in situatii de urgenta, siguranta in exploatare, siguranta la foc, igiena, sanatatea oamenilor si refacerea mediului ambiant).

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.