Companiile aeriene vor pierde 5,6 miliarde de dolari în 2010

0

Asociatia Internationala a Transportatorilor Aerieni (IATA) si-a revizuit, marti (15 decembrie 2009), in crestere, estimarile referitoare la pierderile inregistrate anul viitor de industria aeronautica, când companiile aeriene din intreaga lume ar urma sa inregistreze pierderi de 5,6 miliarde de dolari, fata de 3,8 miliarde de dolari cât se anticipa anterior, transmite AFP.

În schimb, pentru acest an, IATA si-a mentinut estimarile conform carora companiile aeriene vor inregistra pierderi de aproximativ 11 miliarde de dolari.

Asociatia estimeaza ca in 2009 companiile aeriene din SUA vor inregistra pierderi de 2,9 miliarde de dolari in 2009, in timp ce transportatorii aerieni din Europa si Asia-Pacific ar urma sa inregistreze pierderi de 3,5 miliarde de dolari fiecare, iar companiile din Orientul Mijlociu vor inregistra un bilant negativ de 1,2 miliarde de dolari.

“Suntem pe punctul de a termina un an oribil care incheie un deceniu oribil. Între 2000 si 2009 companiile aeriene au pierdut 49,1 miliarde de dolari, adica o medie de cinci miliarde de dolari pe an”, a declarat directorul general al IATA, Giovanni Bisignani.

Cu toate acestea, Bisignani a estimat ca ceea ce este mai rau a trecut, urmând ca in 2010 traficul aerian de pasageri sa creasca cu 4,5 procente, iar traficul aerian de marfa sa creasca cu sapte procente. IATA se astepata ca 2,280 miliarde de persoane din intreaga lume vor calatori cu avionul in 2010, o cifra similara cu cea inregistrata in 2007.

Asociatia Internationala a Transportatorilor Aerieni (IATA) este organizatie care reprezinta aproximativ 230 de companii aeriene din intreaga lume, echivalentul a 93 la suta din traficul aerian mondial.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.