Culmea şomajului: AJOFM Cluj se pregăteşte de faliment

1

De două luni, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Cluj nu mai are bani să-şi plătească utilităţile. Toţi banii care mai intră în bugetul instituţiei sunt folosiţi pentru plata indemnizaţiilor de şomaj şi atât.

.
Facturile la curent electric, telefoane, încălzire etc. au fost trecute în aşteptare, iar şeful instituţiei a trimis principalilor furnizori scrisori prin care solicită o păsuire la plată. Cum însă n-a primit nici un răspuns oficial, conducerea agenţiei ia în consideraţie o încetare forţată a activităţii începând cu luna ianuarie a anului care vine.

„Este vorba despre o lipsă de realism în estimarea evoluţiei şomajului într-un an de criză“, crede directorul AJOFM Cluj, Daniel Don.
De asemenea, Don mai acuză şi unele dispoziţii ale legislaţiei fiscale care, de pildă, obligă societăţile comerciale să plătească asigurările sociale şi şomajul pentru muncitorii aflaţi în şomaj tehnic.

Cu punga din ce în ce mai goală, agenţia pentru şomaj din Cluj şi-a concentrat eforturile pe plata obligaţiilor cele mai costisitoare: indemnizaţiile de şomaj. „În 2009, din cauza deficitului, măsurile active au lipsit cu totul“, recunoaşte Daniel Don, care mai spune că, în ultimele două luni, a plătit din buzunarul propriu benzina pentru automobilele instituţiei, dar şi rovinietele, pentru a se putea deplasa prin judeţ. Restul cheltuielilor, sugerează Daniel Don, au rămas la discreţia Guvernului.

Subvenţiile pentru locurile de muncă nou înfiinţate nu au mai fost plătite, lucru care nu ne ajută să ieşim din criză. Apoi avem 1.600 de persoane angajate în serviciul comunitar, către care avem plăţi restante. Acumulăm datorii istorice“, recunoaşte directorul executiv al AJOFM Cluj.

Integral în Cotidianul

loading...
Citește și
1 Comentariu
  1. Gogu spune

    Si ce lucreaza cele 1600 de persoane? Nu poate fi injumatatit numarul?
    Eu lucrez intr-o multinationala. Prima masura anticriza: toti angajatii sa treaca la program de 9 ore. A doua masura: trecerea la 10 ore/zi si 2 sambete lucrate.
    Ultima masura: concedierea a jumate din angajati, restul urmand sa lucreze 12 ore/zi si toate sambetele (fara spororuri).
    Asa ca…hai la munca si lasati vrajeala.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.