FMI: Bugetul pe 2010 este realist

Bugetul pentru 2010 este realist, iar provocarea este trimiterea sa cât mai rapida in Parlament, a declarat marti (15 decembrie 2009) seful misiunii Fondului Monetar International (FMI), Jeffrey Franks, la finalul discutiilor de la Ministerul Finantelor Publice (MFP).

,,Am avut doua zile de discutii foarte satisfacatoare. La nivel tehnic avem un acord asupra bugetului pe 2010. Este un buget foarte realist, cu un deficit de 5,9 la suta din PIB. În acest moment provocarea este sa fie trimis Parlamentului cât mai repede”, a spus Franks.

În ceea ce priveste bugetul pe 2009, reprezentantul FMI a spus ca in noiembrie Fondul era preocupat ca tinta de deficit va fi depasita substantial, dar acum lucrurile arata mult mai bine si exista sansa ca tinta de deficit sa fie atinsa.

El a precizat ca misiunea FMI va reveni in ianuarie, iar daca bugetul este aprobat si evaluarea va fi finalizata, Fondul se va “misca” cât va putea de repede in privinta eliberarii transelor de imprumut.

Franks a mentionat si ca exista posibilitatea acordarii celei de-a patra transe de imprumut mai devreme decât era programat, in martie 2010, insa nu a precizat daca transele trei si patru vor fi eliberate cumulat. Oficialul FMI a mai precizat ca miercuri reprezentantii Fondului vor avea intâlniri cu reprezentanti ai Bancii Nationale a României si cu oficiali politici.

Loading...

Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.