Mii de dosare „Prima Casă” riscă să fie respinse. Mai au nevoie de încă o hârtie

– Cele câteva mii de români care şi-au depus dosarele pentru programul „Prima Casă” după data de 30 noiembrie trebuie să-şi actualizeze de urgenta declaratiile pe proprie raspundere,  ca urmare a modificărilor survenite în legislaţia din domeniu.

.

În caz contrar, solicitanţii de credite pe baza programului guvernamental riscă să nu li se aprobe garanţia din partea Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri. „Rugăm aplicanţii Programului Prima Casă să îşi actualizeze de urgenţă declaraţia pe proprie răspundere în vederea prelucrării solicitărilor înaintate cu cât mai mare operativitate, sugerându-le să aibă în vedere apropierea Sărbătorilor de iarnă şi programul de lucru al cabinetelor notariale”, au declarat reprezentanţii FNGCIMM.

La data de 30 noiembrie 2009 a intrat in vigoare Legea nr. 368/2009 de aprobare a OUG nr. 60/2009 ce prevede ca “beneficiarii programului “Prima casa” sunt persoane fizice care, la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, nu au detinut si nu detin, individual sau in comun, impreuna cu sotiilor ori cu alte persoane, in proprietate, o locuinta, indiferent de modul in care a fost dobândita, cu exceptia cotelor-parti din locuinte dobândite prin mostenire si nici nu au achizitionat dupa aceasta data o locuinta, indiferent de modul de dobândire “.

Ca urmare, pentru dosarele inregistrate la Fond incepând cu data de 30 noiembrie, din declaratia beneficiarului trebuie sa rezulte indeplinirea conditiilor de mai sus. Neactualizarea declaratiei pe proprie raspundere face imposibila solutionarea favorabila a solicitarii de garantare.

În alta ordine de idei, FNGCIMM aminteste faptul ca, de la 1 ianuarie 2010, urmeaza sa intre in vigoare Legea nr. 372/2005, potrivit careia proprietarii de apartamente care nu au certificate de eficienta energetica nu le vor mai putea tranzactiona.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.