Gheorghe Pogea: În strategia de finanţare pentru primul trimestru din 2010, luăm în calcul tranşele de la FMI

Ministerul Finantelor Publice (MFP) pregateste strategia de finantare pentru primul trimestru din 2010 si are in vedere inclusiv transele de la Fondul Monetar International (FMI), a declarat marti (15 decembrie 2009) ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Pogea, dupa intâlnirea cu misiunea FMI.

El a precizat ca pentru luna decembrie 2009 sunt asigurate toate resursele financiare, chiar in lipsa transei de imprumut de la FMI.

Marti dimineata, ministrul Finantelor s-a intâlnit cu seful misiunii FMI, Jeffrey Franks. Oficialul MFP a mentionat ca expertii Comisiei Europene si ai FMI evalueaza la Bucuresti incheierea exercitiului financiar pe 2009. “Pasii pe care ii urmam sunt pozitivi. Avem o mare probabilitate de a ne incadra in deficitul bugetar convenit pentru 2009”, a spus Pogea.

Oficialul MFP a mai explicat ca autoritatile române si expertii FMI trebuie sa cada de acord asupra proiectiei veniturilor si cheltuielilor bugetare pentru 2010, pentru ca România sa se incadreze in tinta de deficit bugetar de 5,9 la suta din PIB. Pogea a mai spus ca MFP lucreaza la finalizarea bugetului pe 2010 din punct de vedere tehnic, pentru a fi trimis in Parlament pâna la Craciun.

O mis iune tehnica a FMI se afla la Bucuresti intre 14 si 16 decembrie pentru a continua consultarile tehnice pe tema bugetului României pe 2010. Acordul de finantare, in valoare totala de 19,95 miliarde de euro, se intinde pe o perioada de 24 de luni, iar sumele de la FMI totalizeaza 12,95 miliarde de euro, in 8 transe.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.