SAP România: Piaţa IT din România, un an 2009 dezamăgitor şi instabil

Piata IT din România a avut un an dezamagitor si instabil, iar partea investitionala a avut cel mai mult de suferit, a declarat, marti (15 decembrie 2009), directorul general al SAP România, in cadrul unei intâlniri informale cu presa.

“Daca e sa calific piata IT româneasca in 2009, pot sa spun: dezamagitoare, rupta de realitate si instabila. Pentru anul 2010 trebuie sa speram, sa atragem banii europeni pentru investitii si sa muncim mai mult decât pâna acum”, a apreciat Tomsa.
Potrivit oficialului SAP România, “partea investitionala in domeniul IT in anul urmator nu va creste mai mult fata de 2009”.

“Nici macar in acest an greu, in România n-am observat o responsabilitate fata de munca prestata. Consider ca România nu are nevoie de o dezvoltare improvizata, “pe floricele”, ci de una de sistem. Batalia in 2010 se va duce pe dezvoltarea domeniilor de activitate pe sisteme, la fel ca in economiile dezvoltate”, a punctat Valentin Tomsa.

Acesta a adaugat ca, din pacate, economia româneasca trebuie sa suporte un decalaj mult mai sever decât era estimat, deoarece majoritatea masurilor care trebuiau luate in 2009 au fost amânate.
“Masurile pe care nu le-am luat in 2009 isi vor face efectul, negativ din pacate, in 2010. Printre aceste masuri s-au numarat: restructurarea sectorului public, angajarea fondurilor europene sau planificarea investitiilor.

Exista un decalaj important de recuperat fata de alte tari din Europa. În multe sectoare, cifrele din 2008 se raporteaza la anul 2004, deci ne-am intors in timp. În opinia mea, acest decalaj nu poate fi depasit prea curând indiferent de dinamica pietei locale”, a afirmat oficialul SAP România.
Întrebat care este alternativa gasita de compania SAP la disponibilizarile de personal, Tomsa a precizat ca “oamenii care urmeaza sa fie dati afara pot fi pastrati pentru “project base”, fie si cu o remuneratie mica”.

“Strategia de a te multumi numai cu un proiect, iar dupa finalizare sa dai oamenii afara ca n-ai avut profitul scontat este una sortita esecului din start”, a spus Valentin Tomsa
La ora actuala, compania germana SAP este reprezentata in peste 120 tari, are un portofoliu de 43.400 clienti si subs idiare in peste 50 de tari.
Grupul este listat la Bursa din Frankfurt si NYSE, cu simbolul “SAP”.

SAP România s-a infiintat in anul 2002, activitatea sa fiind concentrata pe vânzare si marketing. În prezent, numarul angajatilor a ajuns la aproximativ 80.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.