Sindicatele cer retragerea planului de restructurare a CFR Marfă

Sindicatele CFR solicita ministrului Transporturilor, Radu Berceanu, retragerea planului de restructurare a CFR Marfa, prin care peste 6.300 de salariati urmau sa fie disponibilizati din 2010.

Potrivit Ministerului Transporturilor, sindicatele cer retragerea planului pâna la adoptarea Hotarârii de Guvern privind acordarea unor plati compensatorii.
CFR Marfa a trimis vineri o notificare sindicatelor prin care anunta disponibilizarea a 6.380 de angajati ai societatii, acestea urmând sa plece fara a primi plati compensatorii.

Potrivit procedurii, dupa cele 10 zile in care sindicatele trebuie sa se pronunte asupra masurii si dupa alte 30 de zile de preaviz, concedierile vor putea deveni efective.
Deocamdata, având in vedere ca nu exista un buget aprobat, Ministerul Muncii nu a trimis MTI un raspuns cu privire la solicitarea MTI de acordare a unor plati compensatorii.

În urma restructurarii caii ferate, circa 11.000 de oameni ar putea fi disponibilizati, dintre care 1.370 de la CFR Calatori, 1.000 de angajati ai CFR SA si 8.500 de la CFR Marfa. De la inceputul anului, alti 4.700 de angajati din cele trei companii au fost pensionati. Societatea CFR Marfa este detinuta in totalitate de statul român, prin MTI, si controleaza, dupa ultimele date disponibile, 76 la suta din volumul total de marfa transportat in România pe calea ferata.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.