EUR
4,81 RON
(-0.08%)
USD
4,38 RON
(+0.99%)
GBP
5,65 RON
(+1.31%)
CHF
4,52 RON
(+0.24%)
BGN
2,46 RON
(+0.26%)
BYN
1,96 RON
(+0.97%)
CAD
3,28 RON
(+1.6%)
RSD
0,04 RON
(-0.09%)
AUD
2,88 RON
(+0.84%)
JPY
0,04 RON
(+0.4%)
CZK
0,19 RON
(-0.13%)
INR
0,06 RON
(+1.08%)

 

Volksbanken susţine că nu este în pericol de naţionalizare

Österreichische Volksbanken, compania-mama a Volksbank, nu este in pericol de a fi nationalizata, iar informatiile publicate in presa referitoare la punerea sub supraveghere a celei de a patra banci din Austria, nu sunt corecte, a declarat marti (15 decembrie 2009) un purtator de cuvânt de la Volksbanken, transmite Reuters.

Fara a cita sursa informatiilor sale, cotidianul austriac Die Presse, a anuntat ca Banca centrala din Austria si Autoritatea de reglementare a pietelor financiare din Austria au pus Volksbanken sub supraveghere pentru ca prezinta “simptome ingrijoratoare” si au cerut institutiei sa gaseasca un partener strategic “care ar putea totodata sa preia rolul de investitor financiar”.

Un purtator de cuvânt de la Volksbanken AG a respins insa aceste informatii precizând ca nu a auzit de plasarea bancii pe o astfel de lista de supraveghere. “Nu vedem niciun pericol de nationalizare”, a declarat purtatorul de cuvânt.
Austria a nationalizat luni cea de a sasea banca locala, Hypo Group Alpe Adria, pentru a evita falimentul ace stei institutii cu o prezenta importanta in sistemul bancar din Europa de Sud-Est.

La rândul sau, Autoritatea de reglementare a pietelor financiare din Austria a anuntat ca nu exista o lista a institutiilor care necesita o supraveghere speciala, lista pe care sa fie trecuta si Oesterreichische Volksbanken. “Marile banci sunt urmarite cu atentie”, a precizat un purtator de cuvânt al Autoritatii.

În trimestrul trei 2009 Osterreichische Volksbanken a raportat pierderi de 468 milioane euro si a avertizat ca si rezultatele pe trimestrul patru vor fi afectate de deprecieri de active si provizioane pentru credite neperformante. Volksbanken a primit un miliard de euro de la statul austriac iar luna trecuta a anuntat ca va demare o majorare de capital in valoarea de 400 milioane de euro. Pe piata din Romania, Volksbank este a treia institutie de credit cu o cota de piata de 6,8 procente.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata