74 de milioane de lei pentru IMM-uri, din fonduri europene

74 de intreprinderi mici si mijlocii din România si Ministerul pentru IMM, Comert si Mediul de Afaceri, (MIMMCMA), reprezentat de Irinel Cristu, secretar de stat, au semnat miercuri (16 decembrie 2009) contracte de finantare din fonduri europene.

“Din fondul total disponibil de 14 milioane de euro, 74 de IMM-uri din domeniile industriei prelucratoare, constructiilor si serviciilor industriale au semnat contracte de finantare pentru investitii mici, de maximum un milion de lei fiecare contract”, a spus Irinel Cristu, care a precizat ca majoritatea proiectelor erau din constructii.

Mesajul sau a fost reluat de Rasvan Toader, director general in MIMMCMA, care a spus ca prin ceremonia de semnare organizata, ministerul doreste ca tot mai multe IMM-uri sa afle ca MIMMCMA detine inca 94 de milioane de euro pentru a sprijini investitiile pentru dezvoltare si ca toti cei interesati sunt invitati sa depuna proiecte pentru 2010.

Dupa cum a precizat Irinel Cristu, pentru consolidarea si modernizarea sectorului productiv, pentru perioada 2007-2013 exista fonduri europene in valoare de 316,8 milioane euro, iar de la buget este alocata suma de 50,5 milioane euro.
În acelasi interval, prin MIMMCMA sunt disponibile 20,3 milioane euro din fonduri europene si 3,1 milioane euro de la buget pentru sprijinirea accesului firmelor românesti pe noi piete si pentru internationalizarea activitatii.

Pentru imp lementarea standardelor internationale, IMM-urile pot depune la MIMMCMA proiecte in valoare de 46,8 milioane euro. Alte 60,7 milioane de euro, dintre care 50,1 milioane din fonduri europene, sunt alocate pentru a sprijini IMM-urile sa aiba acces la consultanta.
Ministerul pentru IMM-uri si mediul de afaceri poarta in prezent discutii cu o serie de patronate si asociatii ale oamenilor de afaceri (UGIR, UGIR 1903, CONPIROM, ANEIR, AOAR, UCECOM) pentru stabilirea unui program anticriza, in care se regasesc si doleante mai vechi ale mediului de afaceri, precum plata TVA si a impozitului pe profit la incasarea facturilor, infiintarea unor tribunale care sa se ocupe exclusiv de spete comerciale si altele.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.