Aeroportul Internaţional Iaşi, închis din cauza temperaturilor scăzute

Aeroportul International Iasi a fost inchis, miercuri (16 decembrie 2009), in jurul orei 16,30, din cauza temperaturilor scazute de minus 8 grade Celsius.

Vasile Marian, directorul aeroportului, a declarat ca a fost nevoit sa inchida aeroportul intrucât pe pista este un strat de zapada de aproximativ 6 – 7 milimetri care ar putea fi indepartat doar cu o substanta speciala, insa nu se poate acest lucru din cauza ninsorii abundente.

Seful aeroportului sustine ca tratamentul pentru pista care costa 2.500 de euro poate fi folosit doar la temperaturi de cel mult minus 6 grade Celsius. Ultima cursa de pe Aeroportul Iasi a fost un charter care trebuia sa plece, in mod normal, de la Suceava spre Venetia, dar care a decolat de la Iasi intrucât aeroportul din Suceava este inchis.

Potrivit sefului aeroportului iesean, decizia de a fi anulat orice cursa aeriana va dura pâna cel mult in cursul zilei de joi, când va expira codul galben de ninsori. De asemenea, dupa cum sustine Vasile Marian, operatorii Carpatair si TAROM au fost anuntati de decizia de inchidere a aeroportului. Cursele de la Timisoara si Bucuresti nu vor mai decola spre Iasi.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.