ANAT: Tarifele practicate de agenţiile de turism sunt cu 30% mai mici

Tarifele practicate de agentiile de turism membre ale Asociatiei Agentiilor de Turism sunt cu pâna la 30% mai mici fata de tarifele de receptie, a declarat Alin Burcea, miercuri (16 decembrie 2009), intr-o conferinta de presa, prim-vicepresedinte al patronatului ANAT.

Un studiu efectuat de ANAT asupra pachetelor oferite in 2009 de catre agentiile membre, comparativ cu tarifele de cazare si transport pe care clientii le pot obtine pe cont propriu a scos in evidenta ca tarifele de cazare practicate de catre agentiile de turism, membre ANAT, sunt intotdeauna mai mici decât tarifele de receptie ofertate direct de unitatile hoteliere. În multe cazuri, tarifele de cazare oferite de agentiile de turism sunt cu pâna la 30% mai mici decât tarifele de receptie.

“Pentru sezonul de iarna 2009-2010, tarifele de cazare oferite de agentiile de turism membre ANAT sunt chiar si cu 50% mai mici decât tarifele pentru orase precum Viena, Praga, Dubai, dar si in statiunile montane românesti”, precizeaza Burcea.
Totodata, tarifele de transport prin cursele charter oferite de agentiile membre ANAT pentru vacantele de vara-iarna sunt mult mai mici decât tarifele liniilor aeriene regulate achizitionate de timpuriu, ajungând sa concureze in cazul distantelor mai mari cu tarifele liniilor aeriene low cost sau cu cheltuielile aferente transportului cu masina personala.

Conform studiului ANAT, per ansamblu, in anul 2009, clientii care au cumparat pachete turistice prin intermediul agentiilor de turism membre ANAT au economisit pâna la 50%. Astfel, pachetele agentiilor de turism membre ANAT pentru Antalya – Turcia in acest sezon sunt cu 50% mai mici decât costul de cazare si transport care poate fi obtinut de un turist pe cont propriu (cazare + bilet de avion).

“Este in avantajul clientului sa inte leaga cât mai bine cum functioneaza sistemul unei agentii de turism. Contrar miturilor existente pe piata, agentiile nu câstiga din comisioane obtinute de la clienti, ci din discounturi de volum obtinute de la unitatea hoteliera. Este deci in interesul lor sa vânda cât mai mult la preturi cât mai mici.

Chiar acum, in sezonul de iarna 2009-20 10, o camera dubla la un hotel din Moeciu costa la receptie 70 euro/noapte dar cei care cumpara prin agentiile de turism membre ANAT platesc doar 53 euro/noapte. Vorbim asadar o economie de pâna la 30% numai la cazare, ca sa nu mai adaugam si valoarea adaugata de linistea pe care o ai stiind ca totul este rezervat in avans si esti ferit de surprize” a declarat Corina Martin, Presedintele Patronatului ANAT.

Conform aceluiasi studiu, in anul 2009, 85% dintre unitatile hoteliere de pe litoralul românesc au fost vândute prin intermediul agentiilor de turism. Din acest procent, circa 15% au fost vândute prin intermediul programului “Early Booking – Înscrieri timpurii” care au adus turistilor un discount suplimentar de 20%. În 2009, agentiile de turism membre ANAT au vândut 1,2 milioane pachete pe extern si peste trei milioane pachete turistice pe intern.

ANAT a lansat in luna octombrie 2009 campania de educare “Alege Agentia de Turism – Calatoreste cu ANAT”, prin care urmareste informarea corecta a publicului cu privire la avantajele pe care le pot obtine achizitionând pachetele turistice prin intermediul agentiilor de turism membre ANAT.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.