Bank of Cyprus a preluat 9,7% din acţiunile Banca Transilvania

Grupul bancar Bank of Cyprus a anuntat miercuri (16 decembrie 2009) preluarea a 102.862.785 actiuni, reprezentând 9,7% din capitalul Bancii Transilvania, pentru 58 milioane de euro, informeaza un comunicat de presa.

Bank of Cyprus precizeaza ca prin aceasta tranzactie a dorit sa profite de o oportunitate de a investi in una dintre principalele banci din România, dar a subliniat ca investitia nu va afecta strategia Bank of Cyprus in România, respectiv aceea de a fi o organizatie eficienta in sectorul de retail banking din România, cu un accent deosebit pe sectorul IMM-urilor.

Citeste si:  Modificarea repartizării noilor participanţi la pensii private va stimula fondurile mici să investească suplimentar

Banca Transilvania este cea mai mare banca româneasca cu capital majoritar românesc, cu o retea de 532 de unitati si o cota de piata de 8,5%. În luna noiembrie acestui an, Banca Transilvania a dobândit un nou actionar, International Finance Corporation (IFC), divizia de investitii a Bancii Mondiale, care va detine 3,62% din capitalul social al BT.

Reprezentantii IFC au de cis sa converteasca in actiuni obligatiunile in valoare de 20 milioane dolari, pe care International Finance Corporation le detine la Banca Transilvania, din anul 2005. Pe lânga IFC, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) este actionarul semnificativ al BT. Bank of Cyprus a intrat pe piata româneasca in 2007, iar la jumatatea acestui an avea o retea de 10 sucursale, cu sase mai mult fata de aceeasi perioada din 2008.

Citeste si:  Statul român va vinde 26% din acţiunile Rompetrol pentru a obţine 200 de milioane de dolari
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata