Băsescu se vede „nevoit” să-l propună premier tot pe Emil Boc

– Preşedintele Traian Băsescu a anunţat că l-a desemnat pe preşedintele PDL, Emil Boc, pentru funcţia de premier, menţionând că a făcut acest lucru luând în considerare propunerea democrat-liberalilor şi că speră ca raspunsul Parlamentului să fie pozitiv. Şeful statului a spus că doreşte un guvern în funcţiune până la data de 23 decembrie..

– Băsescu a declarat că se vede nevoit să adopte o soluţie pe care o poate asigura în momentul de faţă pentru ca România să-şi rezolve prioritatea zero: existenţa unui Guvern şi adoptarea bugetului.

.

Băsescu a precizat că i-a solicitat premierului desemnat să-l consulte doar în legătură cu miniştrii pe care îi va propune şi care vor fi şi membri ai Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, restul viitorului Cabinet fiind responsabilitatea prim-ministrului şi a partidelor.

„Este responsabilitatea premierului Boc să-şi formeze Guvernul. În ceea ce mă priveşte, am solicitat chiar astăzi premierului să mă consulte strict asupra miniştrilor care fac parte şi din CSAT. În rest, este o problemă a partidelor, să şi-o asume”, a spus Băsescu.

Şeful statului şi-a motivat decizia de desemnare a lui Boc prin necesitatea ca România să aibă cât mai curând un Executiv, având în vedere criza economică, în condiţiile realităţii politice determinate de retorica electorală prelungită a unora dintre partide.

„Înţeleg că unele partide încă n-au ieşit din atmosfera de campanie, altele au probleme interne, aşa că, dată fiind realitatea politică, mă văd nevoit să adopt o soluţie pe care o pot asigura în momentul de faţă în aşa fel încât România să rezolve prioritatea zero, aceea de a avea un Guvern”, a susţinut Traian Băsescu.

Preşedintele şi-a exprimat aprecierea faţă de premierul desemnat, arătând că acesta a aplicat soluţiile rezultate din acordurile de finanţare cu Fondul Monetar Internaţional şi Uniunea Europeană.

„Din acest motiv, am luat în considerare propunerea PD-L şi am emis decretul de desemnare în funcţia de prim-ministru a domnului Emil Boc. Este un om dedicat serviciului public, care şi-a făcut datoria în serviciul public şi ca primar, şi ca parlamentar, şi ca ministru, este un om al dialogului, un om care şi-a asumat responsabilitatea unor soluţii extrem de dificile, aşa cum au rezultat ele din acordurile de finanţare internaţionale, pe care România le-a ratificat prin Parlament”, a spus Băsescu.

Citește și
1 Comentariu
  1. Adelin spune

    deja vu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.