EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(+0.06%)
GBP
5,56 RON
(-0.22%)
CHF
4,19 RON
(-0.12%)
AUD
2,98 RON
(+0.01%)
CAD
3,16 RON
(-0.48%)
BGN
2,43 RON
(-0.08%)
RUB
0,07 RON
(+0.11%)
ZAR
0,29 RON
(-0.06%)
BRL
1,11 RON
(-0.7%)
CNY
0,62 RON
(+0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.53%)

„Dezechilibraţii prezidenţiali” de la Washington

0

În SUA au existat persoane care au tras in Ronald Reagan pentru a o impresiona pe actrita Jodie Foster, care jura ca sunt Hillary Clinton si care strabat toata America pentru a vorbi cu Bush despre problemele matrimoniale personale.

La Washington, “dezechilibratii prezidentiali” se numara cu sutele si ajung cu totii in acelasi loc, ospiciul din capitala SUA, la doi pasi de Casa Alba, potrivit cotidianului Il Giornale. Aceasta armata de deliranti ajunge aici dintr-un singur motiv: pentru ca a vrut sa-l ucida pe presedintele SUA.

Districtul Columbia, exasperat, a deschis in utrma cu niste ani chiar un contencios cu Casa Alba: “Ne-am saturat sa platim factura pentru casa si masa pentru acesti scapati de sub controlul mintal”, a invocat el, trimitând nota de plata de 20 de milioane de dolari serviciilor secrete, care continuau sa umple saloanele St. Elizabeth Hospital, ospiciul capitalei, cu mitomani exaltati.

Pe acolo, de exemplu, a trecut si John Hinckley Jr care, in 1981, a sosit la Washington din Colorado pentru a-l asasina pe Ronald Reagan si a o impresiona pe Jodie Foster. Aproape ca a reusit. Dar in loc sa ajunga la Hollywood, a ajuns la St. Elizabeth unde a lasat o nota de 600.000 de dolari. Acesta a fost doar cazul cel ma i rasunator.

Ospiciul a imputat serviciilor secrete costul a sute si sute de persoane arestate prin imprejurimile Casei Albe deoarece erau decise sa-l lichideze pe “mister president”. De exemplu, Cynthia Ware a sosit la Washington in iunie 1993, deoarece era convinsa ca este Hillary Clinton. A incercat in zadar sa intre la Casa Alba, anuntându-se ca “first lady”. A fost dusa la ospiciu, unde este inca inchisa, posibil impreuna cu cineva care se crede Bill, scrie Il Giornale.

Chun Callen, in schimb, a strabatut intreaga America pentru a vorbi in 1989 cu presedintele Bush despre problemele sale matrimoniale. Nici macar nu avea o prietena. Este posibil sa-l fi considerat pe Bush o rubrica a inimilor solitare, potrivit cotidianului. De obicei, serviciile secrete accepta responsabilitatea economica numai pentru primele 48 de ore de detentie.

Apoi, daca arestatul este retinut deoarece sufera de probleme mintale “devine o problema medicala si nu penala si nu este sarcina noastra sa-i achitam nota”, se spune la spital. Dar spitalizarile pot fi indelungate. Quentin Mendoza s-a prezentat in 1979 la Casa Alba amenintând ca vrea sa-l ucida pe Carter. A ajuns si el in locul cu pricina unde a ramas pâna in 1995. Factura: 820.000 de dolari.

Prelungita a fost si sederea lui Mark Beall, care s-a prezentat la la intrarea nord-vest al Casei Albe, afirmând ca a auzit “voci” care ii garantau ca este presedintele Reagan. Charles Connelly, in schimb, a parcat in fata resedintei prezidentiale o furgoneta cu inscrisul: “Give me room or we both go boom” /Dati-mi o camera sau arunc totul in aer/. În masina au fost gasite arme si munitie. Connelly oricum a obtinut o frumoasa camera, dar la St. Elizabeth.

Problema “dezechilibratilor prezidentiali” este agravata de cei care se prezinta cu delirurile lor la ambasade. În 1993, Stephen Clyde s-a prezentat la ambasada rusa, sustinând ca oamenii de la Moscova i-au mâncat copilul. Si el a ajuns la St. Elizabeth. Il Giornale incheie notând ca urmatorului cu siguranta ii va veni ideea sa-si cumpere un suvenir de la Casa Alba – aluzie la recentul incident care l-a implicat pe premierul Silvio Berlusocni, ranit de un dezechilibrat mintal cu o statueta.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.