Dubai World va renegocia plata unor datorii de 22 miliarde de dolari cu 90 de bănci

Reprezentantii Dubai World se vor intâlni saptamâna viitoare cu creditorii pentru a incepe renegocierea datoriilor de 22 miliarde de dolari, conform unui articol aparut in ziarul “The National”, detinut de emiratul vecin Abu Dhabi, transmite AFP.

Luni va avea loc intâlnirea intre reprezentantii Dubai World si cele 90 de banci creditoare, pentru a incepe un proces de negociere “de durata”, se arata in articolul aparut in “The National”.
Datorita ajutorului primit de la emiratul vecin Abu Dhabi, autoritatile din Dubai a reusit sa acopere 4,1 miliarde de dolari din datoria gigantului imobiliar Nakheel, divizie a Dubai World, care ajung luni la maturitate.

Abu Dhabi este cel mai mare membru al Federatiei Emiratelor Arabe Unite si un mare exportator petrolier. La sfârsitul lunii noiembrie Dubaiul a socat pietele internationale când a solicitat un moratoriu de sase luni pentru rambursarea datoriilor Dubai World, pentru a putea restructura cele 10 companii care formeaza acest conglomerat public si a renegocia cu creditorii datorii in valoare de 26 de miliarde de dolari ale ace stor companii.

Datoriile totale ale Dubaiului se ridicau la 80 de miliarde de dolari anul trecut, dintre care 70 de miliarde de dolari reprezentau datoriile companiilor contro late de guvern. Numai conglomeratul Dubai World avea datorii de aproximativ 59 miliarde de dolari.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.