Elveţia suspendă acordul fiscal încheiat cu Franţa

0

Elvetia va suspenda procesul de ratificare a acordului de dubla impunere semnat in august cu Franta, pentru a protesta impotriva recuperarii de catre Franta a datelor bancii HSBC din Geneva, a indicat marti presedintele Elvetiei, Hans-Rudolf Merz, citat de AFP.

Având in vedere situatia afacerii HSBC, “Elvetia va suspenda procesul vizând ratificarea de catre cele doua camere federale a noii conventii de dubla impunere cu Franta”, a explicat Merz, la o conferinta de presa ce a avut loc la Berna.
Franta si Elvetia au semnat la finalul lui august un acord, care permite schimbul de informatii in caz de frauda fiscala, renuntându-se in acest caz la principiul secretului bancar elvetian. Acordul a fost transmis parlamentului pentru a fi aprobat.

Procesul este acum blocat, autoritatile elvetiene decizând sa actioneze ferm la recuperarea de catre conducerea de la Paris a mai multor nume de clienti francezi banuiti de frauda, informatie ce provine de la datele furate de un informatician bancii HSBC din Geneva. O nota de protest va fi trimisa oficial Frantei, a precizat ministrul elvetian de Justitie, Eveline Widmer-Schlumpf.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.