EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(-0.1%)
GBP
5,52 RON
(+0.79%)
CHF
4,20 RON
(-0.2%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,15 RON
(+0.37%)
BGN
2,43 RON
(-0.06%)
RUB
0,07 RON
(-0.2%)
ZAR
0,29 RON
(-0.03%)
BRL
1,11 RON
(+0.25%)
CNY
0,63 RON
(-0.36%)
INR
0,06 RON
(-0.34%)

FORT cheamă în instanţă CNADNR

0

Federatia Operatorilor Români de Transport va chema in instanta Compania de Autostrazi si Drumuri Nationale pentru a solicita pagube materiale, in numele tuturor societatilor comerciale de transport membre, afectate de interzicerea circulatiei pe mai multe sectoare de drum national si european, pe teritoriul Romaniei, a anuntat Augustin Hagiu, presedinte al FORT, intr-un comunicat de presa.

“Masura de restrictionare a traficului autovehiculelor de peste 7,5 tone, comunicata de centrul Infotrafic, este datorata lipsei de competenta a Companiei de Autostrazi si Drumuri, ce se ascunde de propriile obligatii si indatoriri, ca administrator al drumurilor nationale si europene.

Nu este posibil ca intr-o tara europeana, in 2009, la prima zapada din an, o intreaga zona teritoriala, precum Moldova, sa fie rupta de restul tarii, fara ca persoanele responsabile de acest lucru sa raspunda in fata legii. O.G. 43/1997 prevede la Art. 40. alin (1) ca drumurile trebuie sa fie semnalizate si mentinute de catre administratorul drumului in stare tehnica corespunzatoare desfasurarii traficului in conditii de siguranta”, subliniaza Hagiu.

Reprezentantul transportatorilor precizeaza ca, in baza acestei OG, administratorul drumului trebuie sa informeze utilizatorii cu privire la restrictionarea traficului si trebuie sa intervina in timpul cel mai scurt pentru a asigura circulatia pe drumurile publice in conditii de siguranta, insa, dupa cum se poate observa, nici pâna la aceasta ora, pe site-ul Companiei de Autostrazi si Drumuri nu apare vreo informare in acest sens.

“Tot ceea ce aflam de la Compania de Autostrazi si Drumuri este ca pe intreaga retea nationala s-a actionat cu 9.187 tone material antiderapant, ceea ce la un calcul simplu ne arata ca, in fapt, s-a utilizat circa 1/20 galeata nisip/km de drum. Eficienta acestei actiuni este simplu de constatat de catre platitorii de roviniete”, afirma presedintele FORT.
FORT solic ita tuturor celor afectati de lipsa de reactie a autoritatilor sa se constituie parte civila in procesul intentat Companiei de Autostrazi si Drumuri sau sa cheme in judecata aceasta companie.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.