Guvernul a decis eliberarea în 2010 a 8.000 de autorizaţii de muncă pentru străini

Guvernul a decis, miercuri (16 decembrie 2009), eliberarea pentru anul 2010 a 8.000 de autorizatii de munca noi pentru strainii care doresc sa munceasca in România, a declarat purtatorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.

Guvernul a decis, in sedinta de astazi, pentru anul 2010 sa fie eliberate 8.000 de autorizatii de munca noi pentru strainii care doresc sa se incadreze in munca in România, in baza deciziei de detasare a unui angajator persoana juridica straina”, a spus Muntean.
Potrivit acesteia, autorizatiile de munca sunt eliberate de Oficiul Român pentru Imigrari, pe mai multe tipuri. Autorizatiile de munca pentru lucratori permanenti vor fi in numar de 5.500: pentru lucratori detasati – 1.000, pentru lucratori sezonieri – 400, autorizatii de munca nominale – 100, autorizatii de munca pentru lucratori stagiari – 200, pentru sportivi – 500, pentru lucratori transfrontalieri – 300.

“În situatia in care numarul cererilor pentru eliberarea de autorizatii de munca va fi mai mare decât cel stabilit de Guvern, acesta poate fi suplimentat printr-o hotarâre a Executivului.Autorizatiile de munca prevazute in acorduri, conventii sau intelegeri bilaterale incheiate de România cu alte state nu sunt incluse in acest numar”, a mai precizat Muntean.
Purtatorul de cuvânt a subliniat ca prin stabilirea numarului de autorizatii de munca de catre Guvern se asigura un control al numarului de cetateni straini care muncesc pe teritoriul tarii noastre si se limiteaza numarul lucratorilor detasati pentru care nu se platesc contributii sociale in România.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.