Infractorii cibernetici apelează la felicitări de Crăciun electronice pentru a virusa computerele

Felicitarile de Craciun primite in casutele electronice de mail ascund pot ascunde in spatele lor atacuri ale infractorilor cibernetici, potrivit specialistilor companiei G Data.

“Sarbatorile se situeaza si pe lista afacerilor distribuitorilor de spam. Prin urmare, G Data asteapta o crestere a numarului de spam-uri “cu aroma” de Craciun si An Nou. Infractorii cibernetici fac uz de e-carduri contrafacute sau de pagini Web modificate cu e-carduri care au ca scop distributia de programe de tip malware, pentru a infecta computerele care le receptioneaza cu coduri care executa instructiuni independent de vointa utilizatorului si ajung sa le controleze”, sunt de parere expertii IT&C.

G Data avertizeaza ca providerii autentici de felicitari online trec numele complet al expeditorului in câmpul de subiect, iar mail-urile intitulate “de la un prieten” sau “de la un vecin” sau chiar “de la un coleg”, trebuie ignorate imediat, fara a fi citite si trimise in cosul de gunoi pe loc.
O optiune viitoare pentru a transfera malware pe computerul unui e-card este cerinta de a actualiza aplicatia Flash Player, alt software pentru MP3 sau un codec. De indata ce pagina cu felicitarea a fost apelata, se deschide o fereastra de tip pop-up cu un link de download pentru o actualizare aparenta.

Riscurile de infectie nu pândesc numai printre cardurile care sosesc, G Data descoperind si site-uri infectate care trimit felicitari electronice. G Data Software AG este o companie de software inovativa, care de aproape 25 de ani are o prezenta puternica pe piata internationala de solutii de securitate de date (Europa, Asia si America).

În decursul ultimilor cinci ani, compania a obtinut mai multe premii si distinctii nationale si internationale pentru tehnologia DoubleScan, care utilizeaza doua scannere independente pentru detectarea virusilor, si OutbreakShield, o solutie care confera protectie instantanee. Sediul central al companiei se afla in orasul german Bochum.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.