EUR
4,76 RON
(+0.1%)
USD
4,20 RON
(+0.11%)
GBP
5,55 RON
(+0.19%)
CHF
4,23 RON
(+0.05%)
AUD
2,98 RON
(-0.16%)
CAD
3,13 RON
(-0.01%)
BGN
2,43 RON
(-0.04%)
RUB
0,07 RON
(-0.65%)
ZAR
0,29 RON
(-0.98%)
BRL
1,09 RON
(-1.08%)
CNY
0,63 RON
(+0.01%)
INR
0,06 RON
(-0.28%)

Microsoft scapă de amenda în cazul acuzaţiilor anticoncurenţiale aduse de UE

0

Uniunea Europeana (UE) a renuntat la acuzatiile de anticoncurenta aduse consortiului Microsoft, dupa ce compania americana a fost de acord sa implementeze in sistemele de operare Windows o fereastra intermediara in care utilizatorul va putea accesa maxim 12 browsere de Internet, informeaza Associated Press (AP).

Microsoft va evita astfel amenda UE daca va oferi utilizatorilor de Internet posibilitatea de a accesa prin intermediul Internet Explorer pop-up-uri sau alte browsere, precum Mozzila Firefox, Google’s Chrome sau Opera. Aceasta decizie va permite producatorilor de computere sa dezvolte aplicatii pentru PC-uri fara a include Internet Explorer.

Întelegerea cu Microsoft incheie 13 ani de actiuni ale Uniunii demarate impotriva celei mai mari companii de software din lume pentru practic i neconcurentiale, pentru care corporatia americana a platit amenzi de 1,7 miliarde de euro. La jumatatea lunii iunie, gigantul Microsoft a hotarât ca browser-ul Internet Explorer sa nu fie inclus in noul sistem de operare Windows 7, lansat in luna octombrie.
Potrivit producatorului, cei care vor dori sa utilizeze Internet Explorer sau alte browsere precum Firefox, Opera sau altele, trebuie sa-l instaleze separat.

Decizia Microsoft a venit pe fondul acuzatiilor aduse de catre Comisia Europeana (CE) in domeniul concurentei, pentru faptul ca nu a practicat concurenta loiala fata incluzând browserul IE in sistemele Windows. Pâna la ora actuala, noua versiune a browser-ului de la Microsoft putea fi descarcata, gratuit, de pe site-ul companiei, dar numai de catre utilizatorii care detin licenta pentru sistemul de operare.

Potrivit unui raport recent al companiei de consultanta IT Janco Associates, dat publicitatii la jumatatea lunii mai, Internet Explorer avea o cota de piata de 72,2%, fiind cu 17,2% in fata browser-ului Firefox, dezvoltat de Mozilla. În acelasi timp, Chrome de la Google detine o cota pe piata de doar 2,8%, in timp ce Safari de la Apple are mai putin de 1%.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.