O treime din persoanele fără adăpost din Paris suferă de tulburări psihiatrice grave

O ancheta privind sanatatea mintala a persoanelor fara adapost, efectuata de Serviciul medical de urgenta (SAMU) de la Paris, in colaborare cu Institutul national pentru sanatate si cercetare medicala (INSERM), arata ca 32% din aceste persoane prezinta o tulburare psihiatrica grava.

Rezultatele acestui studiu au fost publicate marti, 15 decembrie, informeaza cotidianul francez Le Monde. Realizat la cererea primariei si a prefecturii din Paris, acest studiu este primul de acest fel dupa anii 1990. Cercetarea a fost efectuata la inceputul anului pe un esantion de 859 persoane, care frecventeaza structurile de ajutorare – centre de primire de urgenta, centre sociale, centre de primire si de reinsertie sociala, hoteluri, puncte de distributie a meselor.

Din acest studiu reiese ca o persoana din 5 (21%) manifesta tulburari de personalitate sau de comportament, si peste o persoana din zece (13%) prezinta un risc suicidar mediu sau ridicat. Adictiile, in termeni de dependenta sau de consum regulat – cotidian sau aproape cotidian – vizeaza 29% din persoanele interogate si o persoana din cinci este dependenta de alcool. 16% consuma regulat canabis, iar 2,4 % cocaina.

Din categoria celor in vârsta de 18-25 de ani, patru din zece prezinta o tulburare psihiatrica. Un tânar din cinci este deja dependent de alcool si un sfert consuma regulat canabis, celelalte droguri fiind mai rar consumate in mod regulat. Primaria si prefectura din Paris doresc, gratie rezultatului acestui studiu, sa imbunatateasca structurile de primire a acestor persoane.

Loading...

Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.